Numărul copiilor uciși în atacul aerian asupra localității Tabayin din regiunea Sagaing este mai mare decât se estima inițial. Este cel mai înfricoșător atac de când armata a preluat puterea în februarie anul trecut, înlăturând guvernul ales al lui președintei Aung San Suu Kyi.

Masacru la o școală după protestele anti-armată

Preluarea puterii de către armată a declanșat proteste pașnice în masă la nivel național.

Elicopterele guvernamentale au atacat luni o școală și un sat din zona de centru-nord a statului Myanmar, ucigând cel puțin 13 persoane, inclusiv șapte copii, a declarat un administrator de școală și un lucrător umanitar.

Citeste si: Război între Armenia și Azerbaidjan. Ce au de împărțit cele două țări

Armata și poliția au răspuns cu o forță disproporționată și au înecat în sânge o revoltă anti-guvernamentală.

În ultimele luni s-a ajuns la răspândirea rezistenței armate în orașe și zonele rurale, informează BBC. Luptele au fost deosebit de acerbe în Sagaing, unde armata a lansat mai multe ofensive, în unele cazuri arzând sate.

Peste 500.000 de oameni au fost nevoiți să se mute din localitățile lor, potrivit unui raport emis de UNICEF luna aceasta.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Atacul de vineri a avut loc în satul Let Yet Kone din Tabayin, cunoscut și sub numele de Depayin, la aproximativ 100 km nord-vest de Mandalay, al doilea oraș ca mărime al țării.

Copiii din școală, atacați cu mitraliere

Administratorul școlii, Mar Mar, a spus că a încercat să ducă elevii în ascunzișuri sigure în sălile de clasă de la parter, când două dintre cele patru elicoptere Mi-35 care au survolat zona au început să atace, trăgând cu mitraliere și cu arme grele în școală, care se află în ansamblu al mănăstirii budiste

a satului.

Directoarea Mar Mar folosește un pseudonim pentru a se proteja pe ea și rudele de răzbunarea armatei.

Citeste si: Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan: Rusia trebuie să returneze teritoriile ocupate în Ucraina

Ea a spus: „Din moment ce studenții nu au făcut nimic rău, nu m-am gândit niciodată că vor fi împușcați brutal de mitraliere. Au continuat să tragă în școală din aer timp de o oră. Nu s-au oprit nici măcar un minut. Tot ce puteam face în acel moment era să cântăm mantre budiste”, a precizat directoarea școlii.

Când atacul aerian a încetat, aproximativ 80 de soldați au intrat în complexul mănăstirii, trăgând cu armele în clădiri.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Soldații au ordonat apoi tuturor celor din complex să iasă din clădiri. Mar Mar a spus că a văzut aproximativ 30 de elevi cu răni pe spate, coapse, fețe și alte părți ale corpului. 

„Copiii mi-au spus că prietenii lor sunt pe moarte”, a spus ea.

„Am auzit și un student strigând: „Doare atât de mult. nu mai suport. Omoară-mă, te rog.” Această voce încă îmi răsună în urechi”, a mai spus femeia.

ONU a documentat 260 de atacuri asupra școlilor și personalului educațional de la lovitura de stat, potrivit unui raport din luna iunie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si