Oficialii din Ministerul Sănătății  au declarat că, luni, au fost înregistrate în jur de 4000 de noi cazuri COVID-19. Un număr așa de mare nu a mai fost anunțat din martie. Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății a spus că masca de protecție ar putea deveni, din nou, obligatorie.

Citește si: Un nou focar de COVID în județul Timiș. Trei pacienți testați pozitiv la Spitalul Județean Timișoara

4.000 de cazuri COVID-19 au fost raportate în doar 24 de ore. Au trecut câteva luni de când autoritățile nu au mai anunțat un număr așa de mare.

Cazurile COVID-19 cresc semnificativ

În contextul îmbolnăvirilor de COVID-19 pe bandă rulantă, masca de protecție ar putea deveni, din nou, obligatorie, în România. Anunțul a fost făcut chiar de Nelu Tătaru.

„În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.044 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 792 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”, a transmis ministerul.

Când ar putea fi reintroduse restricțiile?

Citește si: VIDEO- Alarmant: Cresc infectările cu Covid-19

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„În câteva țări din Europa s-a reintrodus masca de protecție în spațiile închise sau în transport în comun. Daca evoluția va ajunge acolo, cred că și la noi va fi o asemenea măsură. Neavând acum un cadru legal, stare de alertă, nu putem face acum acest lucru. Nu putem obliga pe nimeni să poarte o mască. Avem o perioadă în care avem o mobilitate exagerată, este perioada concediilor și atunci putem vedea că avem un contact care poate duce la aceste infecții.

Nu avem încă o transmitere comunitară și sper să nu avem, dar ține doar de noi”, a precizat Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, scrie romaniatv.net.

Tătaru a declarat că deși numărul persoanelor infectate cu Covid-19 este în creștere, nu se poate vorbi încă despre un val șase.

Citește si: Revine pandemia? Ministrul Sănătății a făcut anunțul: Când s-ar putea înregistra din nou 10.000 de cazuri COVID-19 pe zi?

„Avem o perioadă în care avem o mobilitate exagerată, este perioada concediilor și atunci putem vedea că avem și un contact care poate duce la aceste infecții, dar trebuie să recunoaștem la fel că nu mai putem juca cu aceleași arme cu care jucam acum doi ani, să spunem. Avem o activitate intensă, sunt lunile de vară, dar în același timp, cred că ar trebui ca niște obiceiuri să ne fi rămas în minte de acum doi ani sau de acum un an. De aceea, spuneam și vorbeam și cu niște colegi de-ai mei de aici din spital, dacă în acești doi ani am învățat măcar câteva lucruri elementare, să ne spălăm pe mâini și când acuzăm niște semne respiratorii, să purtăm noi o mască, ca să nu-i forțăm pe ceilalți să poarte o mască, să evităm locurile aglomerate sau să fim în acele locuri aglomerate cu o mască, cred că sunt niște măsuri minime, care ar putea să ne facă să trecem ca peste o boală strict respiratorie și nu într-un context masiv pandemic”.,

a mai precizat acesta.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cele mai multe infectări Sars-Cov-2 sunt în Bucureşti, 931, urmat de Cluj – 280, Braşov – 235, Constanţa – 222, Timiș – 189, Iaşi – 132, Prahova – 124, Ilfov – 119, Mureş – 106. Celelalte judeţe au sub 100 de cazuri.

Citește si: Nelu Tătaru atrage atenția după explozia cazurilor Covid. Ce spune despre introducerea restricțiilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si