Oamenii sunt extrem de fericiți că au scăpat de pandemie, însă lucrurile nu stau chiar așa. Mai multe țări au renunțat deja la diverse restricții și au început să slăbească frâiele în ce privește supravegherea, testarea și vaccinarea persoanelor care ar fi suspecte de Coronavirus. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a menționat că lipsa supravegherii infecțiilor cu acest virus, ar putea duce la apariția unei noi variante „îngrijorătoare”.

Ce a transmis Organizația Mondială a Sănătății

Tedros Adhanom Ghebreyesus, cel care este directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, încă din anul 2017, a anunțat că odată cu relaxarea restricțiilor, și din cauza lipsei supravegherii, testării, și vaccinării împotriva COVID-19, vor fi create "condițiile perfecte pentru apariția unei noi variante îngrijorătoare", scrie presa internațională.

Citește și: Bilanț coronavirus: 256 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore

„Suntem mult mai aproape de a putea spune că faza de urgență a pandemiei s-a încheiat, dar nu am ajuns încă acolo", a mai spus acesta în timpul unei conferințe de presă, declarațiile acestuia fiind făcute în contextul în care China înregistrează o creștere a numărului de infecții.

Citește și: Bilanț coronavirus: 341 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, European Centre for Disease Prevention and Control, declară că „Epidemia sezonului de gripă (gripă) 2022-2023 a început devreme în regiunea europeană, deoarece îngrijorările legate de virusul respirator sincițial (RSV) cresc și COVID-19 este încă o amenințare. Regiunea se confruntă în prezent cu o circulație în creștere a gripei și a RSV. Împreună cu COVID-19, se preconizează că acești viruși vor avea un impact mare asupra serviciilor și populațiilor noastre de sănătate în această iarnă.

Acest lucru evidențiază cât de important este pentru grupurile vulnerabile să se vaccineze împotriva gripei și COVID-19, precum și pentru toată lumea să se protejeze pe ei înșiși și pe alții de infecții”, scrie dcnews.ro.

Citește și: 3 milioane de doze de vaccin anti-COVID au expirat. Ce se va întâmpla cu ele

Imediat au fost făcute mai multe recomandări, cum ar fi „purtarea măști mai ales în medii aglomerate și închise, cu ventilație necorespunzătoare”, mai ales pentru cei care merg în vacanțe.

Citește și: Oamenii de știință francezi au readus la viață un virus zombie, înghețat de aproximativ 48.500 de ani. Acesta se află sub un lac înghețat, în Rusia

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si