Decizia cu privire la masca de protecție a fost luată. Aceasta revine în zona trannistreană. În această regiune au fost confirmate 326 de cazuri de Covid-19, iar cinci bolnavi se află în stare foarte gravă.

Citeste si: Franța solicită certificat sau test negativ Covid din cauza numărului mare de cazuri. Ce alte țări din Europa au introdus noi restricții

Pentru a nu avea de-a face din nou cu un val de infectări, masca de protecție a devenit obligatorie în transportul public și spațiile închise.

Chișinăul rămâne sub cod portocaliu de Covid-19, iar Comisia Extraordinară de Sănătate Publică anunță aceste lucruri.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Aproape 4.000 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore

„Avem în continuare tulpina Omicron, care este o tulpină uşoară, care dezvoltă forme uşoare, iar majoritatea absolută a adulţilor nu necesită internare pentru tratament. Tratamentul poate fi uşor administrat la locul de trai, la domiciliu, prin intermediul medicului de familie. Este demonstrat că se molipsesc majoritar persoanele nevaccinate.

Citeste si: Experții din Tanzania investighează o boală misterioasă care a ucis trei persoane

Acesta este încă un indicator de ce trebuie să apelăm la cabinetele de imunizare pentru a administra, în special, doza booster cei care încă nu au reuşit să o facă sau ce care nu şi-au administrat încă nicio doză”, a spus şeful Direcţiei generale asistenţă medicală şi socială, Boris Gîlca.

În perioada 4-10 iulie, 1852 de cazuri au fost confirmate, o creștere semnificativă față de săptămâna precedentă.

Citeste si: VIDEO- Aeroportul Heathrow din Londra limitează numărul de pasageri care pleacă pe zi, pentru a putea face față aglomerației

Cazurile de Covid-19 cresc de la o zi la alta, iar România se confruntă cu peste 4.000 de cazuri pe zi. Ploieștiul se află deja sub incidența codului galben de infectări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si