Close sidebar
Close sidebar

Purtarea măștii ar putea deveni obligatorie în Centrul Vechi din București

Purtarea măștii ar putea deveni obligatorie în Centrul Vechi al Capitalei, o decizie urmând a se lua luni în cadrul comitetului municipal de urgență. Potrivit viceprimarului Aurelian Bădulescu, măsura vizează doar zona pietonală, nu terasele, și va fi introdusă pentru 30 de zile.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Centrul Vechi, zonă cu "grad de infecție foarte mare"

​Viceprimarul Capitalei a mai spus că Centrul Vechi este o zonă „cu grad de infecție foarte mare”. „Odată cu Hotărârea 37, evaluând zonele cu grad mare de infecție, am identificat zona pietonală a Centrului Vechi”, a spus el. Viceprimarul a precizat că măsura e valabilă 30 de zile, „non-stop”. „Orice persoană care intră în Centrul Vechi trebuie să aibă mască, doar în zonele pietonale, nu la terase”, a spus Bădulescu, într-o intervenție la Digi 24.

Potrivit hotărârii invocate de Bădulescu, adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, „instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre

a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică”.

Citeste si: Shaorma ucigașă. Un copil a murit și 700 de oameni au ajuns la spital cu toxinfecție alimentară

Al treilea județ unde masca de protecție este obligatorie pe stradă

După Argeș și Dâmbovița, un alt județ din România impune măsura obligativității purtării măștii de protecție în spațiile deschise.

Premierul Ludovic Orban a anunțat marți că deciziile privind restricțiile suplimentare se iau de acum înainte la nivel regional, în comitetele de urgență județene.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: ULTIMA ORĂ. Mii de soldați SUA, aduși la Marea Neagră. România, în pericol lângă "Rusia agresivă"

Vâlcea este al treilea județ din România unde  masca de protecție  devine obligatorie în spațiile deschise, începând de astăzi. Decizia a fost luată la nivelul Comitetul Județean de Situații de Urgență, întrunit ieri. Prefectul de Vâlcea a hotărât ca masca de protecție să devină obligatorie atât la piscină, ștrand, cât și în zonele foarte aglomerate: piețe sau târguri.

Citeste si: Imagini de senzație cu Philip de la „Puterea Dragostei” alături de Berna și de mama sa

Măsura se impune începând de astăzi, 29 iulie, conform Digi24.  Județul Vâlcea  se află printre cele patru sau cinci județe din țară care au înregistrat p creștere alarmantă de cazuri în ultimele două săptămâni.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI