Masca de protecție. Cum și când trebuie purtată, de fapt, pentru a vă proteja 100%
Masca de protecție. Recomandarea expresă este ca masca de protecție să fie folosită în spații închise, dar e foarte important cum punem masca și cum o dăm jos, a explicat la Digi24 Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.
Masca de protecție. Când e dată jos și nu e tratată ca un material potențial infecțios, fiind pusă în buzunar, există pericolul ca potențialul virus să rămână pe suprafață și să fie transmis, a adăugat medicul.
"Trebuie să ne gândim la purtarea măștii ca într-un circuit menit să ne protejeze.
Masca de protecție. Dacă știm că mergem în oraș și vom folosi transportul în comun, este mult mai corect să punem masca atunci când ieșim din casă, fiind spălați pe mâini și să o dăm jos când ajungem într-o încăpere unde ne putem spăla pe mâini".
Pentru birou, trebuie să ținem cont de recomandarea ca masca să fie purtată 3 – 4 ore, dar este important și modul în care interacționăm cu persoanele din incintă", a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, la Digi 24.
Orban: Nu-mi doresc să amendeze Poliţia sau Jandarmeria pe nimeni, obligativitatea purtării măştii în spaţii închise este rezultatul unei analize realizată de specialişti
Masca de protecție. Primul ministru Ludovic Orban a spus, vineri, la Antena 3, că îşi doreşte ca nimeni să nu fie amendat pentru faptul că nu va purta masca în spaţiile publice închise, după 15 mai.
Orban a mai spus că persoanele fără posibilităţi materiale vor primi din partea autorităţilor măşti de protecţie, în timp ce pentru cei care le pot achiziţiona autorităţile fac demersuri pentru a asigura aprovizionarea din producţia internă sau din importuri.
Masca de protecție.
"Este clar că nu va mai exista nicio restricţie în ceea ce priveşte libertatea de circulaţie.(...) Eu sper să nu fie necesar să amendăm pe nimeni, chiar nu-mi doresc să amendeze Poliţia sau Jandarmeria pe nimeni, obligativitatea purtării măştii în spaţii închise este rezultatul unei analize realizată de specialişti”, a afirmat Ludovic Orban.
Întrebat cum vor acţiona autorităţile pentru a-i determina pe oameni să păstreze distanţa socială, Orban a spus că din 15 mai se va renunţa "gradual” la măsurile restrictive şi că în prezent fiecare astfel de măsură este analizată din punctul de vedere al riscului
epidemiologic, dar şi al efectelor economice.
Masca de protecție. "Vom încerca să anunţăm măsurile cu cel puţin o săptămână înainte de luarea măsurilor respective şi să anunţăm recomandările pe care le facem şi regulile pe care le stabilim în urma deciziilor de eliminare a restricţiilor”, a mai spus premierul.
El a susţinut că sunt "semnale pozitive” în ceea ce priveşte modul în care evoluează epidemia în România.
Masca de protecție. "Evoluţia din ultimele zile ne dă semnale pozitive. Asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm. Am crescut capacitatea de testare, în ultimele intervale de 24 de ore s-au efectuat testări pe peste 7.000 de persoane zilnic, numărul persoanelor diagnosticate pozitiv este sub 400 zilnic. Asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la comportamentul responsabil, în mare parte evoluţia ulterioară va depinde de responsabilitatea fiecărui cetăţean”, a mai spus Ludovic Orban.