Close sidebar
Close sidebar

Masca de protecție. Cum și când trebuie purtată, de fapt, pentru a vă proteja 100%

Masca de protecție. Recomandarea expresă este ca masca de protecție să fie folosită în spații închise, dar e foarte important cum punem masca și cum o dăm jos, a explicat la Digi24 Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Masca de protecție. Când e dată jos și nu e tratată ca un material potențial infecțios, fiind pusă în buzunar, există pericolul ca potențialul virus să rămână pe suprafață și să fie transmis, a adăugat medicul.

    "Trebuie să ne gândim la purtarea măștii ca într-un circuit menit să ne protejeze.

    Citeste si: Orban: Obligativitatea purtării măştii în spaţii închise este rezultatul unei analize realizată de specialişti

    Masca de protecție. Dacă știm că mergem în oraș și vom folosi transportul în comun, este mult mai corect să punem masca atunci când ieșim din casă, fiind spălați pe mâini și să o dăm jos când ajungem într-o încăpere unde ne putem spăla pe mâini".

    Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

    Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

    Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

    Pentru birou, trebuie să ținem cont de recomandarea ca masca să fie purtată 3 – 4 ore, dar este important și modul în care interacționăm cu persoanele din incintă", a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, la Digi 24.

    Citeste si: Klaus Iohannis: „Nu ne aflăm în etapa de plafonare a curbei infecțiilor”

    Orban: Nu-mi doresc să amendeze Poliţia sau Jandarmeria pe nimeni, obligativitatea purtării măştii în spaţii închise este rezultatul unei analize realizată de specialişti

    Masca de protecție. Primul ministru Ludovic Orban a spus, vineri, la Antena 3, că îşi doreşte ca nimeni să nu fie amendat pentru faptul că nu va purta masca în spaţiile publice închise, după 15 mai.

    Orban a mai spus că persoanele fără posibilităţi materiale vor primi din partea autorităţilor măşti de protecţie, în timp ce pentru cei care le pot achiziţiona autorităţile fac demersuri pentru a asigura aprovizionarea din producţia internă sau din importuri.

    Citeste si: Anunț de ultim moment făcut de oficialii din Ministerul Sănătății

    Masca de protecție. "Este clar că nu va mai exista nicio restricţie în ceea ce priveşte libertatea de circulaţie.(...) Eu sper să nu fie necesar să amendăm pe nimeni, chiar nu-mi doresc să amendeze Poliţia sau Jandarmeria pe nimeni, obligativitatea purtării măştii în spaţii închise este rezultatul unei analize realizată de specialişti”, a afirmat Ludovic Orban.

    Întrebat cum vor acţiona autorităţile pentru a-i determina pe oameni să păstreze distanţa socială, Orban a spus că din 15 mai se va renunţa "gradual” la măsurile restrictive şi că în prezent fiecare astfel de măsură este analizată din punctul de vedere al riscului epidemiologic, dar şi al efectelor economice.

    Citeste si: VIDEO| Din 15 mai, ieșim din case fără declarație

    Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

    Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

    Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

    Masca de protecție. "Vom încerca să anunţăm măsurile cu cel puţin o săptămână înainte de luarea măsurilor respective şi să anunţăm recomandările pe care le facem şi regulile pe care le stabilim în urma deciziilor de eliminare a restricţiilor”, a mai spus premierul.

    El a susţinut că sunt "semnale pozitive” în ceea ce priveşte modul în care evoluează epidemia în România. 

    Citeste si: Mastile de protectie obligatorii se vor da gratuit, dupa ce se fac liste. Anuntul premierului Ludovic Orban

    Masca de protecție. "Evoluţia din ultimele zile ne dă semnale pozitive. Asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm. Am crescut capacitatea de testare, în ultimele intervale de 24 de ore s-au efectuat testări pe peste 7.000 de persoane zilnic, numărul persoanelor diagnosticate pozitiv este sub 400 zilnic. Asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la comportamentul responsabil, în mare parte evoluţia ulterioară va depinde de responsabilitatea fiecărui cetăţean”, a mai spus Ludovic Orban.

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI