Close sidebar
Close sidebar

Cum este corect să purtăm masca și mănușile. „Trebuie să te dezobișnuiești...”

Medicul Virgil Musta a făcut precizări referitoare la purtarea măștilor și mănușilor pentru protecție.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

De la intrarea în vigoare a s tării de alertă, măștile de protecție vor fi obligatorii pentru evitarea răspândirii coronavirusului. Potrivit autorităților, măștile vor fi obligatorii în spațiile închise, în mijloacele de transport public și în magazine.

Citeste si: Șeful Protecței Consumatorului Constanța afirmă că multe măști nu protejează împotriva infecției

Medicul Virgil Musta a venit cu precizări referitoare la purtarea măștilor și a arătat în ce situații se impune purtarea acestora.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Potrivit acestuia, mănușile ar trebui purtate atât timp cât este desfășurată o activitate cu risc de contaminare, dar, după aceea, mănușile ar trebui aruncate iar persoana respectivă ar trebui să se spele foarte bine pe mâni.

O greşeală pe care ar putea-o face mulţi dintre noi este aceea de a duce mâinile la nas sau gură, convinși fiind că sunt protejați de mănuși. Dr. Musta atrage atenţia asupra faptului că mâinile nu trebuie duse la față, indiferent dacă sunt sau nu protejate de mănuşi.

Citeste si: Ultima zi de stare de urgență în România. Ce schimbări aduce starea de alertă

Cât timp sunt utile mănușile

„Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi.

Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără. Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare", subliniază specialistul în boli infecţioase, la Antena 3.

Citeste si: Amenzi în starea de alertă. Pentru ce pot fi sancționați românii

Când nu trebuie purtată masca de protecție

Medicul a mai adăugat că masca de protecție nu trebuie purtată dacă persoana se deplasează singură sau într-un spațiu deschis.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

„La fel și cu masca. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii”, a mai spus medicul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI