Mașinile ANPC, rămase fără polițe RCA. Comisarii din mai multe județe nu mai pot merge în inspecție
Mașinile din proprietatea ANPC din mai multe județe nu mai pot fi folosite pentru că au rămas fără polițe RCA.
În urma falimentului de la City Insurance, mii de oameni au rămas cu asigurări încheiate la acest broker. Pe data de 11 mai, toate asigurările City Insurance au expirat, așa au rămas zeci de mii de șoferi fără polițe de asigurare, fiind și cazul mașinilor comisarilor ANPC.
Mai multe probleme au fost identificate la Protecția Consumatorului Galați, unde au fost emise și două preavize de debranșare de la energie electrică și gaze.
"Cele două mașini sunt ale comisariatului, dar din păcate nu pot fi folosite. Sper ca, în cel mai scurt timp, lucrurile să între în normalitate pentru că în mod direct sunt prejudiciați consumatori", spune comisarul șef Claudiu Susanu.
"Managementul extrem de defectuos al președintelui ANPC a dus la nealocarea sumelor necesare, cu toate că ele au fost solicitate în repetate rânduri și în termen, de către regiunea Galați. Cu toate acestea nu au fost alocate aceste sume", a mai spus comisarul.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Veste bună pentru șoferii români. Statul ar putea intra pe piața asigurărilor, cu polițe RCA de la CEC Bank
"Vom gestiona și vom face tot posibilul la birou pentru toate reclamațiile și petițiile existente și se va merge inclusiv pe jos", spune reprezentantul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Galaţi.
Citeste si: Cât costă polițele RCA în 2022. Cât trebuie să scoată din buzunar șoferii pentru asigurarea auto obligatorie
Iată care sunt noile prețuri ale polițelor RCA pe categorii de vârstă! Şoferii prinşi de poliţişti în timp ce circulă pe drumurile publice fără să aibă o poliţă de asigurare RCA valabilă, riscă amenzi între 1000 şi 2000 de lei.
Tarifele pentru șoferii sub 30 de ani sunt de 1.098 de lei pentru mașinile sub 1200 cmc, 1.112 lei pentru cele între 1201-1400 cmc, 1.308 lei pentru 1401-1600 cmc, 1.449 lei pentru mașinile care au între 1601-1800 cmc, 1.605 de lei pentru 1801-2000 cmc, 2.236 de lei pentru 2001-2500 cmc și 3.032 de lei pentru mașinile care au motoare de peste 2500 de centimetri cubi.