Close sidebar
Close sidebar

Legea care le va da de cap șoferilor. Ce se va întâmpla cu autoturismele de pe trotuar

Legea care va face ravagii printre șoferi a intrat în vigoare. Mașinile parcate pe trotuar pot fi ridicate oricând, după ce Klaus Iohannis a promulgat decretul.

Georgiana Balaban,

Legea care le dă bătăi de cap șoferilor, de acum încolo. [Sursa foto: google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președintele României a promulgat legea care le permite autorităților, de acum, să ridice mașinile parcate pe trotuar. Decretul va fi publicat în Monitorul Oficial. Toți șoferii care își vor parca mașinile pe trotuar, în zonele pietonale sau pe spații verzi vor trebui să scoată bani grei din buzunar pentru a-și ridica mașina. Șoferii vor plăti amenda dată de oamenii legii, dar sunt nevoiți să plătească și taxa suplimentară care vine cu ridicarea mașinii.

În București, mai ales, este un lucru des întâlnit ca autoturismele să fie parcate pe trotuar. Șoferii din Capitală parchează pe unde apucă, din lipsa unor locuri de parcare suficiente. Trotuarele străzilor sunt așadar pline de vehicule.

Citeste si: 5 curiozităţi interesante despre Ford – Al cincilea cel mai mare producător auto din lume

Citeste si: Care este procedura în cazul în care pierzi permisul auto

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: S-a apucat de sală la 70 de ani și a slăbit 36 de kg. Acum, Joan e influenceriță de fitness și face senzație pe internet- antena3.ro

Oamenii încearcă să se strecoare printre mașini pentru a ajunge la locul dorit. De cele mai multe ori, pietonii aleg să meargă pe partea carosabilă pentru a le ocoli.

„Ar trebui găsite soluții, nu știu exact. Să se ocupe mai mult, să ia în calcul spațiul, numărul de mașini. Probabil că orașul oricum nu are infrastructură, nu a fost proiectat pentru aglomerația care este astăzi.”

a menționat un pieton, pentru digi24.ro.

Mașini parcate pe trotuar, în Capitală. [Sursa foto: google]

Până în prezent, conform Codului Rutier era posibilă doar ridicarea mașinilor de pe drumurile publice, nu și de pe domeniul public. În acest sens, o mașină aflată pe prima bandă de circulație putea fi ridicată oricând, în timp ce o mașină parcată pe trotuar nu.

Atenție, șoferi! Legea intră în vigoare de mâine

„De la începutul anului și până în prezent, la nivelul municipiului București au fost aplicate peste 15 000 de sancțiuni contravenționale pentru oprirea neregulamentară, respectiv peste 1900 de sancțiuni contravenționale pentru staționare neregulamentară”, spune Claudiu Costea, de la Brigada Rutieră București.

Decretul semnat de Iohannis va intra în vigoare de mâine, 28 noiembrie 2020. Amenzile pentru parcările neregulamentare sunt între 290 de lei și 725 de lei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI