Conform mai multor surse citate de către AFP, Comisia Europeană are în vedere eliminarea completă a emisiilor auto începând din anul 2035, informează Agerpres. Cum vehiculele electrice sunt singurele care satisfac această exigență, ele vor deveni astfel singurele autorizate la comercializare pe piaţa autovehiculelor noi.

În Uniunea Europeană le-a fost impus încă de anul trecut producătorilor auto un plafon mediu de 95 de grame de CO2 pe kilometru, care va fi diminuat treptat până la 100% în 2035.

Citeste si: Şcoala rutieră preţuri 2021: Categoria A, B si C

Aceste cifre, aflate încă în discuție, presupun o imensă constrângere pentru o industrie care până în anul 2027 va trebui să se adapteze în plus şi înăspririi normelor de poluare pentru motoarele termice.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Comisia Europeană are mai multe soluții pentru a lupta contra problemelor climatice. Una dintre ele ar fi reducerea cu 65% a emisiilor produse de mașinile noi până în 2030. Mai mult, din 2035, Uniunea Europeană ar putea chiar interzice vânzările de mașini noi, echipate cu motoare termice, pe Bătrânul Continent.

Totodată, forul de conducere al UE vrea să elaboreze un set de reguli care să oblige țările membre să dezvolte și mai mult infrastructura necesară încărcării mașinilor electrice.

Citeste si: Verificare rovinietă: Află online când îţi expiră rovinieta

Europa vrea să devină primul continent cu zero emisii

Continentul pe care ne aflăm și noi, Europa, are de gând ca, până în anul 2050, să devină primul continent cu zero emisii. Înainte de asta, însă, Uniunea Europeană vrea să reducă cu cel puțin 55% gazele

cu efect de seră până în 2030.

Mașină electrică[Sursa foto: PixaBay]

În altă ordine de idei, la momentul actual, mașinile de pasageri reprezintă aproximativ 12% din totalul emisiilor de CO2 din Uniunea Europeană.

Vânzarea mașinilor electrice este în creștere

Deși piața auto a decăzut din cauza pandemiei, vânzarea autovehiculelor electrice avansează puternic la această oră. Acestea au reprezentat 8% din înmatriculări în Europa Occidentală în primele cinci luni ale acestui an, respectiv circa 356.000 de vehicule, mai multe decât în întreg anul 2019.

Imediat ce vor intra noile reglementări în ceea ce privește poluarea aerului din cauza emisiilor, mașinile electrice vor deveni și mai dorite. De asemenea, acest lucru va stimula abandonarea celor hibride şi hibride reîncărcabile, care asociază motorul electric şi bateria.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si