Centrul istoric al Brașovului a devenit sufocat de mașini, în ultimii ani, iar una dintre principalele probleme este lipsa locurilor de parcare. Mulți turiști își lasă autoturismele pe unde apucă, fără să se gândească la faptul că încurcă circulația.

Citește și: Noua aplicaţie pentru plata parcărilor din București. Nicușor Dan: ”Permite plata parcării fără cont, achitarea în avans a taxei și plata simultană pentru mai multe mașini”

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informții:

„Șoferul acestei mașini a ignorat orice regulă de bun simț și și-a lăsat vehiculul pe stradă, chiar sub semnul care arată că parcarea este interzisă și că vehiculul ar putea fi ridicat. Este ora 12:42, șoferul ar avea la dispoziție doar 5 minute ca să staționeze aici, altfel mașina i-ar putea fi ridicată.”, transmite  Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D.  

Numai că în loc să sesizeze serviciul de ridicare a vehiculelor, polițiștii locali trec nepăsători cu autospeciala pe lângă autoturismul pe care nici nu-l observă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„A trecut mai bine de jumătate de oră, iar mașina se află în același loc și probabil așa va rămâne până când șoferul va pleca. De această dată, proprietarul, dacă va avea noroc, ar putea să scape și fără sancțiune și fără ca vehiculul să fie ridicat.”, transmite  Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D.

  

Turiștii care ajung în Brașov sunt nemulțumiți de vestea că mașinile pot fi ridicate și cer autorităților să creeze mai multe spații pentru parcare.

„Cât v-ați învârtit pe aici prin jur? O jumătate de oră. Destul de mult, nu? Destul de mult, m-am învârtit de 3 ori. Pleci undeva și te întorci și nu mai găsești mașina. Mai bine prefer să plătesc o amendă cât de mică, decât să-mi ia mașina și să nu nu știu dând s-o iau.”

„N-am curaj să o las așa. De ce? Păi mi-e teamă că nu știu dacă aici în Brașov se ridică mașinile? De ieri. Se ridică de ieri? Da, da. Deci de aia nu le lăsăm. Foarte scump față de alte orașe. În Argeș cum e? Cam 700-600.”

Cei care parchează neregulamentar vor primi o amendă în valoare de 1.000 de lei

Totuși, dacă polițiștii văd pe domeniul public autoturisme parcate neregulamentar pot aplica amenzi de până la 435 de lei, dar și 2 sau 3 puncte de penalizare. Dacă un vehicul este ridicat, atunci proprietarul trebuie să bage adânc mâna în buzunar.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: „Într-o astfel de situație șoferul poate să-și recupereze contra unei taxe de 1.000 de lei. Este taxa minimă dacă șoferul își ridică autoturismul în primele 12 ore. Dacă nu-și recuperează mașina imediat trebuie să plătească o taxă de 200 de lei pe fiecare zi în care mașina sta acolo.”

Regulile se aplică inclusiv în Poiana Brașov.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si