Măsline kalamata. Ce sunt, de fapt, și cum se consumă. De unde provin
Măsline kalamata. Unele dintre cele mai populare și gustoase măsline de pe piață sunt cele grecești kalamata.
Măsline kalamata. Originare din Grecia, sunt măsline negre culese doar la maturitate şi conservate în apă cu sare, având o aromă puternică. Acestea sunt considerate cele mai bune. Culoarea lor diferă de la galben, la maro închis.
Unele măsline kalamata au coaja uşor încreţită.
Un aspect important legat de măsline este faptul că au un indice glicemic mic: 15. Dacă eşti la dietă, specialiştii recomadă consumul măslinelor verzi, pentru că au mai puţine calorii.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Măslinele kalamata sunt bogate Omega 9, vitamina E, complexul de vitamine B, potasi, fier, cupru şi sunt o sursă excelenţă de fibre. Este adevărat că măslinele conţin grăsimi, dar acestea sunt monosaturate, deci sănătoase, reducând riscul de ateroscleroza şi crescând nivelul HDL (colesterol bun).
Măsline kalamata. Prin conţinutul bogat în grăsimi mononesaturate şi vitamina E, măslinele au proprietăţi antiinflamatorii care vin în ajutorul celor care sunt afectaţi de osteoartrită, artrită reumatoidă sau astm.
Mai mult, s-a creat o legătură între consumul lor şi prevenirea cancerului la sân. Totuşi, acestea trebuie consumate cu moderaţie deoarece conţin o mare cantitate de sodiu, care poate genera stări de agitaţie şi chiar stări maniacale cu manifestări agresive.
Măsline kalamata. Acestea sunt laxative naturale, de aceea pot fi consumate zilnic.