Măslinele verzi. Ce au în interior. Mulți le consumă fără a ști asta!
Măslinele verzi sunt foarte gustoase și sunt nelipsite din bucătăria mediteraneană! Se regăsesc în salate, mâncăruri gătite sau, pur și simplu, pe platourile de aperitive. Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre măslinele verzi!
Măslinele verzi. Măslinul, pe numele său oficial Olea europea, este un arbore originar din Siria şi din zonele de litoral ale Turciei, foarte răspândit în jurul Mării Mediterane, unde era cultivat chiar şi cu 5000 de ani în urmă.
Măslinele verzi au un conţinut ridicat de grăsimi, însă grăsimile din compoziţie, respectiv acidul linoleic şi alfalinoleic, sunt benefice organismului, deoarece luptă împotriva colesterolului LDL. În urma cercetărilor recente, a fost scoasă la iveală capacitatea acidului linoleic de a scădea tensiunea arterială.
Au în compoziţie numeroși antioxidanţi precum flavone, antocianidine, flavonoli, quercitină, acid gallic, acid caffeic etc. Cocktailul nutriţional unic aduce organismului numeroase beneficii: întăreşte sistemul imunitar, luptă împotriva radicalilor liberi şi sprijină sănătatea sistemului cardiovascular.
Măslinele verzi. De asemenea, au efect antiinflamator. Extractele din măsline verzi au efect antihistaminic, ajutând la menajarea alergiilor, iritaţiilor, şi scad inflamaţia cronică.
Măslinele verzi. Sunt o sursă excelentă de vitamina E. Supranumită şi "vitamina frumuseţii", aceasta ajută la menţinerea sănătăţii pielii şi părului. Vitamina E în combinaţie cu acidul linoleic din compoziţie scad riscul apariţiei cancerului de colon.