Ministrul Sănătății a transmis că măștile textile vor fi interzise în școli și universități. Elevii vor participa fizic la școală, cu respectarea normelor de protecție.

Citeste si: Lista locurilor în care purtarea măștii încă este obligatorie după 15 mai

Ioana Mihăilă a făcut noi declarații. Elevii revin fizic în bănci, cu respectarea normelor de protecție până când incidența se menține sub 6 la mia de locuitori.

Masca trebuie purtată în spațiile închise, iar în spațiile deschise mască nu va fi obligatorie cu excepția ceremoniei de început de an, unde nu se va putea menține distanțarea fizică.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Persoanele vaccinate nu mai au nevoie de mască. Anunțul medicilor, primit cu satisfacție de liderul de la Casa Albă

Ce a transmis ministrul Sănătății

„Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare. În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție”, a

menționat ministrul.

Ministrul Sănătății a adus în discuție două posibile scenarii, dacă incidența va depăși 6 la mia de locuitori. Primul scenariu se referă la trecerea la învățământul online integral.

Citeste si: VIDEO-România se pregătește de marea relaxare de vară, dar cu condiții

măștile textile sunt interzise în școli
Măștile chirurgicale în școli și universități.[Sursa foto: PixaBay]

A doua variantă este sistemul hibrid cu învățământ online pentru copiii nevaccinați, cu posibilitatea de a continua învățământul față în față pentru copiii vaccinați sau cei trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.

Mihăilă a menționat că nu se vor permite utilizarea măștilor textile, ci doar măștile pentru de uz medical, atât pentru elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum și studenții.

Citeste si: Atenționare din partea OMS! Doza a treia de vaccin anti-Covid trebuie amânată cu prioritate

„Avem în vedere menținerea acestor măsuri deoarece cifrele privind severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național”, a declarat ministrul, potrivit Mediafax.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că școala va începe cu prezența fizică pe 13 septembrie, pentru toți elevii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si