Primarul Timișoarei a postat pe pagina de Facebook o captură din documentul adoptat marți de Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

„Începând cu data de 22 aprilie, pe teritoriul administrativ al municipiului Timișoara, se instituie obligativitatea persoanelor de a purta mască și mănuși pe mijloacele de transport public și în spațiile închise ale structurilor publice și private în care se desfășoară relații cu publicul”, este decizia luată marți, 21 aprilie, de Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis discută cu membri ai Guvernului măsurile luate pentru gestionarea epidemiei de coronavirus

Este primul loc din România unde primăria, prin vocea edilului-șef, a anunțat obligativitatea purtării măștii de protecție în supermarketuri și în alte spații închise din Timișoara. Primăria Timișoara nu a emis un comunicat de presă oficial și nici nu a publicat pe site decizia comitetului, scrie tion.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Edilul-șef vine cu explicații suplimentare și spune că măștile de protecție se găsesc de cumpărat și costă doar 1-2-3 lei. Cât despre mănuși, dacă oamenii nu vor găsi la magazine, atunci este foarte probabil să se revină asupra deciziei.

Citeste si: Trump a anunţat o interdicţie de 60 de zile pentru imigranţii care caută să trăiască şi să muncească permanent în SUA

„Se invocă faptul că nu se găsesc. Se găsesc și nu costă mult, 1-2-3 lei, dar vreau să precizez că se acceptă și eșarfe în loc de măști. Important este să nu se transmită direct în aer ceea ce respiră expiră cetățenii și respectiv atunci când se inspiră să existe un filtru.

Asta se dorește.

Citeste si: Nelu Tătaru: Noi vom trăi cu acest virus şi în următorii doi ani

În privința mănușilor, se știe că virusul se transmite chiar mai mult decât prin aer prin intermediul mâinilor. Dacă într-adevăr se constată că este dificil să se procure mănuși, evident că se poate reveni asupra deciziei”, a precizat primarul Timișoarei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si