Măsuri de relaxare 8 martie 2022. ”Sunt abilitat să vă comunic că va rămâne ultima zi, Guvernul nu va prelungi starea de alertă, mâine la miezul nopţii va expira starea de alertă în România”,  a mai precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Tot Dan Cărbunaru a declarat că, în privinţa situaţiilor privind formularul de localizare a pasagerului (PLF) şi certificatul verde, Ministerul Sănătăţii va clarifica reglementările privind cele două categorii de documente, în perioada următoare. 

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis anunța, în conferința de presă de vineri, 4 martie, că starea de alertă se va încheia începând cu data de 8 martie 2022.

Iată ce restricții se elimină de la miezul nopții!

După aproape doi ani de la debutul pandemiei de coronavirus, președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de alertă se va anula, începând de marți, de la miezul nopții.

Ce restricţii se ridică începând de pe 8 martie, la miezul nopții, când starea de alertă se va încheia

Astăzi, 8 Martie 2022 este ultima zi de starea de alertă, așadar primim un cadou neaşteptat şi măsurile de restricție vor fi eliminate din această seară, de la miezul nopții. Potrivit surselor guvernamentale,  ne vom putea bucura din nou de petreceri sau de ieşiri la restaurante fără restriicții.

Decizia a fost luată după o ședință la Cotroceni cu responsabilii pentru gestionarea pandemiei. 

„Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care sperăm că se apropie de final. Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum.

Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate”, a declarat Klaus Iohannis. 

Citeste si: Adio, stare de alertă din 9 martie 2022! S-ar putea introduce "starea de criză". Ce înseamnă acest lucru?

Președintele a afirmat că ne aflăm la sfârșitul valului 5 al pandemiei de COVID-19. „Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în țară, iar valul cinci este aproape de a se încheia” , a precizat președintele Iohannis. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Faptul că astăzi putem vorbi de o nouă etapă, care înseamnă cel puțin finalul acestui val pandemic, se datorează în bună parte și măsurilor eficiente de prevenție adoptate de autorități.nu am fi putut reuși fără responsabilitatea cetățenilor, fără solidaritatea românilor care, în marea lor majoritate, au înțeles și au respectat regulile. Doresc să mulțumesc încă o dată și medicilor, asistenților medicali, infirmierilor, farmaciștilor și tuturor celor care au fost permanent în prima linie în lupta cu virusul și au făcut dovada dedicării și a profesionalismului desăvârșit”, a mai spus șeful statului.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: „Odată cu încetarea stării de alertă, se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile din școli și universități”

Începând de astăzi, 8 martie, la miezul nopții,  certificatul verde va fi eliminat, aşa că oricine va putea merge la mall, la restaurante sau în vacanţe în ţară, indiferent că este sau nu vaccinat. Totodată, vor putea fi organizate şi nunţi, festivaluri sau conferinţe, fără limită de participanţi, şi nu vom mai purta mască în spațiile deschise. Încă, nu este clar, ce se întâmplă cu obligativitatea purtării măştii în interior.

Măsuri de relaxare 8 martie 2022: Ce restricţii se ridică începând de marţi, de la miezul nopții?

Măsuri de relaxare 8 martie 2022: Ce restricţii se ridică începând de marţi?

[Sursa foto: PixaBay]

Măsurile care vor fi eliminate după încheierea stării de alertă:

- actele personale expirate pe perioada stării de alertă se mai pot folosi doar până în iunie;

- certificatul verde de vaccinare va fi eliminat

- restricțiile de circulație în timpul nopții vor fi anulate

- după 30 de zile de la terminarea stării de alertă, procesele civile și penale se vor desfășura din nou după regulile obișnuite;

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- dispare interdicția de debranșare de la apă, canal și salubritate;

- liberele de care beneficiază părinții copiilor de până la 12 ani atunci când se suspendă cursurile se mai acordă până la sfârșitul anului școlar 2021-2022 (luna iunie), în cazul în care autoritățile nu modifică până atunci cadrul legal aferent;

- consultațiile medicale pentru cei bolnavi de COVID-19 nu se mai acordă și celor neasigurați de la sfârșitul lunii martie;

- medicii de medicină generală și cei cu specialități clinice și paraclinice nu mai pot oferi asistență medicală în afara specialității pe care o deţin persoanelor diagnosticate cu COVID-19.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă anunță deciziile din ședința task force de la Guvern: „Am stabilit costurile pe care le asigurăm pentru cetățenii ucraineni”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si