Începând miercuri, 9 martie, ora 0.00, revenim la normalitate. Adică nu mai suntem obligați să purtăm masca de protecție nici în aer liber, dar nici în interior atunci când mergem la un restaurant, la cafenea, la teatru sau cinema.

Citeste si: De mâine, mall-urile revin la normalitate. Nu va mai fi nevoie de certificat verde

În plus, începând de miercuri 9 martie, evenimentele nu vor mai avea limite privind numărul de participanți.

Cei care vor face nunti sau botezuri vor putea invita toți cunoscuții, dar și necunoscuții dacă doresc.

Ce se schimbă începând de miercuri, 9 martie 2022

La festivaluri precum UNTOLD sau SAGA nu vor mai exista limitări sau restricții, adică totul va fi la fel ca înainte de pandemie. Și tot de miercuri va fi eliminat și programul de noapte. Ceea ce înseamnă că toți operatorii economici vor putea ține deschis și după ora 22:00.

Citeste si: Evenimente private 2022: Când se reiau nunţile? Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii

De miercuri, și mall-urile se întorc la normalitate. Nu vom mai avea nevoie de certificat ca să putem merge la shopping în centrele comerciale, iar magazinele se pregătesc temeinic pentru o explozie în vânzări. 

Măsuri de relaxare, 9 martie 2022. Elevii, fără mască de protecție la școală

Începând de miercuri, 9 martie 2022, și elevii revin la viața pe care o aveau înainte de starea de alertă. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că masca de protecție nu mai este obligatorie în școli, după ridicarea stării de alertă.

Citeste si: Măsuri de relaxare 9 martie 2022: România iese din starea de alertă! Ce restricții se ridică?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că încă le recomandă copiilor să poarte masca, preventiv, dar fiecare are de acum dreptul să aleagă.

Ministrul Educației arată că de acum înainte este anulată și posibilitatea de a mai face cursuri online sau de a susține examene de acasă. 

Citeste si: Măsuri de relaxare, 9 martie 2022. Anunțul MAI: "Începând cu ora 00.00, încetează TOATE restricţiile"

Starea de alertă va fi ridicată de miercuri, iar oamenii se pot bucura de acest moment mult așteptat. De acum, elevii pot întoarce la școli ca până acum și pot avea o viață normală.

Citeste si:  Ridicarea stării de alertă schimbă funcționalitatea școlilor și universităților. Sorin Cîmpeanu: „Se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile”

Fără mască de protecție în școli- motiv de îngrijorare pentru unii părinți

Elevii nu mai sunt obligați să meargă cu măști la școală (masca se păstrează cu titlu de recomandare, alături de respectarea regulilor de igienă), iar facultățile și școlile nu mai pot organiza cursuri online sau examene online, potrivit oficialilor din Ministerul Educației.

Citeste si: Alexandru Rafila, explicații despre noile măsuri de relaxare. Ce se întâmplă din 9 martie 2022 cu masca de protecție și certificatul COVID

Ridicarea acestei restricții nu face decât să-i îngrijoreze pe unii părinți. Aceștia își sfătuiesc copiii să nu renunțe la mască și să păstreze distanța în continuare în clase, chiar dacă am ieșit din starea de alertă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ceea ce ar fi trebuit să fie motiv de relaxare s-a transformat într-unul de îngrijorare. De miercuri, copiii pot participa la ore fără să mai poarte mască, iar decizia e privită de puțini părinți cu ochi buni.

La îngrijorarea părinților se adaugă și cea a profesorilor, care sunt de părere că pericolul îmbolnăvirii este încă unul real, la care ei sunt supuși zilnic.

La școlile de stat sunt clase în care sunt chiar și 30 de copii, iar în aceste cazuri păstrarea distanței între cei mici se realizează destul de greu. Un motiv în plus pentru care masca de protecție era bine venită.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si