Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că o şedinţă a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar putea avea loc în prima partea a zilei de duminică. Atunci se va decide când se vor redeschide sălile de spectacol, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30% în Bucureşti. Acest lucru este posibil dacă rata de infectare se menţine într-un trend descendent sub 3 la mia de locuitori. Măsura ar urma să intre în vigoare de luni, ora 00.00.

Incidenţa pentru Capitală vineri este de 2,98 la mia de locuitori.

Citeste si: Prefectul Capitalei, despre noul ordin privind carantinarea: „Nu este o decizie automată, luată matematic şi mecanic...”

„Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de hotărârea de Guvern. Acum indicele de infectare este 2,98, deci foarte puţin sub trei şi, dacă se confirmă acest trend descendent, vom lua decizia duminică, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile, respectiv redeschiderea sălilor de spectacol cu o capacitate de 30%, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor cu 30% din capacitate”, a declarat Alin Stoica.

Citeste si: Restricţiile au fost prelungite în Bucureşti. Ce noi măsuri intră în vigoare?

Relaxarea măsurilor restrictive în București

Autoritățile au anunțat că dacă rata de infectare nu se menţine sub 3 la mia de locuitori, în următoarele două zile şi indicele creşte uşor, acest lucru nu mai este posibil. Hotărârea nu va mai fi luată de către Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Atunci evident nu vom mai lua această decizia. Vom aştepta un nou interval până când vom constata că iarăşi scădem sub 3 la mie.

Eu sper să fie o continuă scădere, dar vedem că a încetinit scăderea. În ultimele două – trei zile diferenţele între ratele de incidenţă sunt destul mici”, a explicat prefectul Capitalei.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul după proteste: „Restricțiile nu pot fi încă ridicate”

Pe data de 23 aprilie 2021, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis să permită circulaţia persoanelor până la ora 22:00 și interzisă până la 05:00. Magazinele sunt deschise până la 21:00 inclusiv la sfârşit de săptămână, hotărârea fiind luată ca urmare a scăderii incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 sub 3,5 la mia de locuitori.

măsuri de relaxare bucurești
Prefectul Capitalei - Alin Stoica.[Sursa foto: PixaBay]

Bucureștenii s-au bucurat, începând de marți, și de redeschiderea sălilor de sport și fitness. De altfel, de măsuri de relaxare au parte și în perioada sărbătorilor pascale. „Pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paştelui, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 05.00”, arată decizia CMBSU.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Noi măsuri în București? Ce se va întâmpla în Capitală după ce incidența va scădea sub 3 la mia de locuitori?

Potrivit autorităților, pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 8 mai – 9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si