Sărbătorile de iarnă vin cu pași repezi. Anul acesta petrecem în pandemie, ca și anul trecut. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus o serie de măsuri de relaxare pentru noaptea de Revelion. Află cum se va desfășura totul pe 31 decembrie.

Citeste si: Cum să-ţi îndeplineşti visul de a avea casa ta

Mai sunt doar câteva săptămâni până la Anul Nou.

Oamenii își pun întrebări despre cum vor petrece noaptea dintre ani. Anul acesta este iarăși pandemie și situația nu e deloc cea mai ușoară, deoarece numărul cazurilor COVID-19 este mare.

Citeste si: Zile libere 2022. Vești bune pentru români

Măsuri de relaxare în noaptea de Revelion

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus măsuri de relaxare în acest an cu privire la Revelion. Astfel conform autorităților, în seara de Revelion se vor putea desfășura spectacole în aer liber, concerte, festivaluri, însă doar până la ora 21:00.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

măsuri pandemie revelion 2022

Revelion 2022.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Unde facem Revelionul, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19

De asemenea, va fi permis accesul la doar 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu cu mai mult de 1000 de persoane, fiecare păstrând o distanță considerabilă. Masca de protecție e obligatorie.

„Art.4- (1) Se propune ca organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale să fie permisă, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a

spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană”, a anunțat CNSU.

Citeste si: Zile libere decembrie 2021. Vezi care sunt sărbătorile legale din ultima lună a anului

Persoanele care vor participa la astfel de evenimente vor trebui să prezinte certificatul verde prin care să se prezinte faptul că s-au vaccinat cu schema completă sau că au trecut prin boală deja.

„(2) Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se mai arată în măsurile de relaxare anunțate de CNSU.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si