Un container anticaniculă a fost deschis abia ieri, după câteva zile în care mercurul din termometre a depășit la Oradea, valori de peste 30 de grade Celsius. Chiar și așa, centrul medical improvizat nu a dus lipsă de clienți în prima zi de funcționare. Majoritatea celor care i-au trecut pragul, suferă de diverse afecțiuni.

Citește și: VIDEO- Zi de foc în România! Temperaturi de peste 40 de grade Celsius

„Sunt mulțumit că pot intra măcar să beau un pahar de apă, pe căldura asta nu-i ușor. Am venit cu soacra de pe bulevardul Dacia, pe jos.”

Modalitățile pe care le folosesc românii pe timp de caniculă

Chiar dacă au văzut că afară sunt peste 33 de grade Celsius, mulți nu au ținut cont de sfaturile specialiștilor și au ieșit să facă piața, chiar în mijlocul zilei. Oamenii recunosc că au modalitățile lor de apărare împotriva razelor arzătoare.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VDEO- Pe vreme caniculară, bucureștenii profită de fântânile arteziene pentru a se răcori

„Îmi iau ceva în cap când îi prea cald, și ochelari de soare, apă.”

Ca să potolească atmosfera sufocantă acești doi bărbați s-au descălțat și au sărit în fântâna arteziană de la kilometrul zero al Capitalei. Nu sunt singurii care au profitat de fântânile de la Piața Unirii ca să suporte mai ușor căldura dogoritoare.

50 de cișmele sunt amplasate pe străzile din București

În lipsa unor cișmele, fântânile rămân singura soluție de răcorire a celor care sunt nevoiți să iasă din casă pe caniculă. În capitală sunt peste 50 de cișmele amplasate pe străzi, iar alte câteva zeci în parcuri. Spre comparație, în Paris sunt aproximativ 1.200.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si