Oferta comercianţilor nu se potrivea cu lista lor. Maţe pentru cârnaţi aduse din China şi şorici vîndut la suta de grame, ca să pară mai ieftin!

Mii de pasi grabiti, liste peste liste si un obiectiv comun: cumparaturi.

O deviza buna, dar realitatea este ca in zilele astea se vinde orice. E perioada din an cand portofele se deschid si cumparam cam tot ce am poftit un an intreg.

Azi au fost cozi oriunde priveai. La standul cu carne insa s-a dat lupta cea mai grea. In cautarea cotletelor perfecte si a soriciului fraged, gospodinele au fost in stare sa rabde in rand cu orele.

Macelarii epuizati de atatia clienti au vandut tone de carnati proaspeti si sferturi de porc, care se vor transforma rand pe rand in sarmalute, chiftele si caltabosi.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Totul e scump, iar comerciantii au renuntat sa mai dea ceva la oferta. Ba mai mult ca sa isi amageasca musterii, au inceput sa vanda specialitatile la suta de grame. Soriciul este cel mai scump: 50 de lei kilogramul. Lebarul se da cu 22 de lei, carnatii de casa cu 35 iar toba cu 40 de lei.

In hora cumparaturilor s-a prins si o congoleza topita dupa sarmalutele romaesti. A asteptat cuminte la rand sa cumpere carne de porc proaspata.

La supermarchet in schimb, clientii s-au transformat in vanatori de promotii ca sa isi permita cam tot ce au avut si anul trecut pe masa de Craciun, mai ales ca preturile pentru aceleasi produse sunt mai mari cu 80 de lei, in medie.

Dar surpriza, la raionul de carne la reducere este doar carnea de manzat. Si tutusi priviti ce coada s-a format in fata fleicilor de carne vandute la 16 lei kilogramul.

In acest an nici matele de caltabos nu mai vin din ograda noastra, sunt aduse din China.

Asadar marile magazine au gasit solutie si pentru cei care nu vor sa isi petreaca prea multe ore printre oala. O suta de grame de sarmale gata facute costa la oferta 2 lei si 99 de bani (14.44,14.58) iar ciorba de porc 5 lei 50. O suta de grame de jumari costa 3 lei iar piftia 2 lei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si