Oferta comercianţilor nu se potrivea cu lista lor. Maţe pentru cârnaţi aduse din China şi şorici vîndut la suta de grame, ca să pară mai ieftin!
Mii de pasi grabiti, liste peste liste si un obiectiv comun: cumparaturi.
O deviza buna, dar realitatea este ca in zilele astea se vinde orice. E perioada din an cand portofele se deschid si cumparam cam tot ce am poftit un an intreg.
Azi au fost cozi oriunde priveai. La standul cu carne insa s-a dat lupta cea mai grea. In cautarea cotletelor perfecte si a soriciului fraged, gospodinele au fost in stare sa rabde in rand cu orele.
Macelarii epuizati de atatia clienti au vandut tone de carnati proaspeti si sferturi de porc, care se vor transforma rand pe rand in sarmalute, chiftele si caltabosi.
Totul e scump, iar comerciantii au renuntat sa mai dea ceva la oferta. Ba mai mult ca sa isi amageasca musterii, au inceput sa vanda specialitatile la suta de grame. Soriciul este cel mai scump: 50 de lei kilogramul.
In hora cumparaturilor s-a prins si o congoleza topita dupa sarmalutele romaesti. A asteptat cuminte la rand sa cumpere carne de porc proaspata.
La supermarchet in schimb, clientii s-au transformat in vanatori de promotii ca sa isi permita cam tot ce au avut si anul trecut pe masa de Craciun, mai ales ca preturile pentru aceleasi produse sunt mai mari cu 80 de lei, in medie.
Dar surpriza, la raionul de carne la reducere este doar carnea de manzat. Si tutusi priviti ce coada s-a format in fata fleicilor de carne vandute la 16 lei kilogramul.
In acest an nici matele de caltabos nu mai vin din ograda noastra, sunt aduse din China.
Asadar marile magazine au gasit solutie si pentru cei care nu vor sa isi petreaca prea multe ore printre oala.