Medaliile de aur, de argint şi de bronz se vor numi ,,Tong Xin", în traducere ,,Împreună suntem unul". Acestea sunt alcătuite din cinci cercuri şi un centru. De asemene. și medaliile de la Jocurile Paralimpice de iarnă, din perioada 4-13 martie 2022, împărtăşesc acelaşi concept.

Citeste si: Emma Răducanu este dornică să ajungă în semifinale la Transylvania Open

Medaliile olimpice inspirate din cultura chinezească

,,Acest design se inspiră din vechile pandantive chinezeşti de jad, iar cele cinci cercuri concentrice se referă la spiritul olimpic care uneşte popoarele şi la splendoarea Jocurilor Olimpice de iarnă care va fi împărtăşită în întreaga lume", au precizat organizatorii într-un comunicat. 

Inelele olimpice vor fi gravate în centrul aversului medaliei, iar e revers, va figura emblema JO 2022. Totodată, disciplina sportivă va fi inscripţionată pe reversul fiecărei medalii pe inelul cel mai îndepărtat de centru. Acest inel este ,,concav, ceea ce aminteşte forma tradiţională a pandantivelor de jad. Motivele gravate pe medalii sunt preluate din motive tradiţionale chinezeşti", precizează același comunicat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Simona Halep a ratat calificarea în semifinale la turneul de la Moscova

109 probe, în şapte sporturi, figurează în programul JO 2022 care vor permite Beijing-ului să devină primul oraş ce a organizat atât JO de vară, în 2008, cât şi JO de iarnă.

Organizatorii au precizat de altfel că s-au inspirat din medaliile încrustate cu jad de la JO 2008.

Citeste si: Este doliu în lumea sportului. Un antrenor legendar a pierit


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si