”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul STAN VITALIE, medic primar, la data faptelor manager al Spitalului Clinic de urgenţă, Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, pentru săvârşirea a 16 infracţiuni de luare de mită”, anunţă DNA.

Un medic renumit este urmărit penal pentru că a luat mită 25.000 de euro

Conform procurorilor, în perioada ianuarie 2013 – ianuarie 2014, Vitalie Stan, în calitate de medic primar şi manager al Spitalului Clinic de urgenţă Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, ar fi pretins şi primit de la 16 paciente, sume de bani cuprinse între 1.100 de euro şi 2.700 de euro, pentru a le face diferite operaţii estetice în spitalul de stat.

”În concret, suspectul Stan Vitalie ar fi internat pacientele respective sub pretextul unor afecţiuni ce necesitau corecţii chirurgicale, iar în schimbul sumelor de bani primite, ar fi efectuat în cadrul spitalului de stat operaţii estetice care se pot efectua în clinicile private. În total, acesta ar fi primit de la cele 16 paciente suma totală de 25.000 de euro”, precizează DNA.

un medic a luat mită
un medic a luat mită[Sursa foto: PixaBay]

Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală de suspect, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Este oficial. Părinții primesc zile libere plătite dacă se închid școlile

Citeste si: Noi reguli în România: Hotărârea de Guvern a fost adoptată!

Citeste si: Ludovic Orban, anunţ important: "Vom modifica hotărârea privind starea de alertă"

În aprilie 2014, Vitalie Stan, la acel moment manager al spitalului, a fost reţinut alături de alţi medici într-un dosar în care erau acuzaţi că luau mită pentru a face operaţii estetice care, în baza unor documente falsificate, erau decontate apoi din bugetul

Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Citeste si: Coronavirus in Romania, 27 august 2020. 1.504 de cazuri noi si 38 de decese cauzate de COVID-19. Bilantul pe judete si numarul de teste efectuate!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si