Un medic de la Spitalul Județean de Urgență din Bacău este acuzat de malpraxis. Acuzațiile sunt aduse de un tânăr care a transmis că mama lui a murit din cauza unui diagnostic pus greșit.

Citeste si: O femeie și-a pus nou-născutul de vânzare pe internet: „Trebuie să dispară azi!”

Dorian Ilie, fiul femeii, acuză medicul de malpraxis. Mama lui avea 67 de ani și 42 de ani a lucrat la pediatrie la Spitalul Județean Bacău.

Acum, băiatul ei a depus plângere la Colegiul Medicilor din Vaslui și la Colegiul Medicilor din Bacău. El vrea ca la începutul anului 2022 să depună o plângere penală la Parchet și va începe un proces civil pentru despăgubiri și materiale morale.

Fiul femeii a anunțat că mama sa se simțea foarte rău atunci când l-a sunat. Cum a ajuns la spital, medicul care a preluat-o i-a spus că nu are nimic grav și că au treburi mai importante.

„Pe data de 12 octombrie mama m-a sunat la ora 7:30 dimineața că se simte foarte, foarte rău, că are dureri toracice, greață, vărsături și stare de oboseală accentuată și mi-a zis că a chemat ambulanța, a sunat la 112. Au dus-o la Spitalul de urgență Bacău, a așteptat 3 ore pentru a fi preluată, deși ambulanța pe care o chemase a fost preluată cu cod 32 de urgență.

A fost dusă cu lumini cu girofar la spital. A fost preluată după trei ore de Laura Cristian Vrabie care i-a spus: ,,Doamnă, de ce ați venit aici pentru o durere în gât că noi avem treabă", a declarat băiatul femeii.

Citeste si: VIDEO- Tinere mutilate la un celebru lanț de clinici estetice românești

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Dorian Ilie a mai spus că, în momentul externării, mama lui a fost diagnosticată cu faringită și i-a fost spus să ia un antiinflamator și un antibiotic, dar alți medici au fost de părere că este un infarct în curs de desfășurare.

,,Avea și un EKG făcut. După decesul ei, anumiți colegi de-ai mamei mi-au ridicat semne de întrebare cu privire la starea ei. EKG-ul respectiv l-am trimis mai multor medici cardiologi, care, dintr-o simplă privire pe Whatsapp, mi-au zis că, din păcate, este un infarct în curs de desfășurare. Mama s-a dus la spital cu infarct și a plecat cu faringită. Pe fișa de externare, deși diagnosticul este de faringită, pe fișă scrie în același timp că faringele este normal.", a mai spus tânărul.

Ce au declarat reprezentanții spitalului

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgențe așteaptă concluzia Colegiului Medicilor și susțin că, până în momentul de față, nu a fost înregistrată nicio plângere din partea familiei femeii decedate.

În acest moment, medicul acuzat își continuă programul de lucru până când va primi o eventuală sancțiune din partea Colegiului Medicilor.

Citeste si: VIDEO- Gravidă, acuzații de malpraxis la adresa medicului

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Bacău a spus că legal nu au niciun motiv să ia vreo măsură, iar singurele măsuri pe care le pot lua ei sunt cele de ordin administrativ.

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

,,Legal nu avem niciun motiv să luam vreo măsură. Oricum, singurele măsuri pe care le putem noi lua ca unitate spitalicească sunt cele de ordin administrativ.", a declarat purtătorul de cuvânt.

Medicul în cauză a venit prin transfer de la Spitalul din Vaslui, iar în momentul de față nu este înscrisă la Colegiul Medicilor din Bacău. Din acest motiv nu poate fi pusă în mișcare o anchetă care să lămurească acuzațiile.

Citeste si: Flavia Groșan vorbește despre bronhoscopie, analiza pe care a făcut-o și Ion Dichiseanu și de unde s-a ales cu bacteria care l-a ucis: „Cu două întrebări aș arunca presa în aer”

Vineri dimineață s-a înregistrat cererea de transfer, iar următoarea săptămână vor începe procedurile de cercetare. În cazul în care medicul va fi găsit vinovat, își va pierde dreptul de liberă practică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si