Medicul acuzat de malpraxis a operat în anul 2019 o fetiţă de 6 luni, dar intervenţia nu a fost una reuşită, iar părinţii copilului au făcut plângere. Deși au trecut mai bine de 3 ani de atunci, medicul nu a fost încă pedepsit.

Fetița a rămas cu un handicap după ce a fost operată de medicul grec

Fetița s-a născut cu o malformaţie la inimă, iar părinţii au ajun la o clinică privată, care colabora cu un medic grec.

Părinţii fetiței au aflat că medicul care participase la operaţia copilului lor nu avea drept de practică în România, după ce li s-a spus că intervenţia nu a fost una reuşită, aşa cum primiseră asigurări.

Citeste si: Prelevare de organe la spitalul Judeţean Târgu Mureş, de la un pacient de 60 de ani

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Fetiţa a rămas cu un handicap, pentru că în timpul intervenţiei s-a rupt un muşchi, lucru pe care medicul nu l-a prevăzut, aşa cum le-a declarat şi procurorilor. A aflat că există şi acest risc după operaţie, când a citit în literatura de specialitate.

Medicul este de negăsit

Părinţii au făcut plângere pentru malpraxis, iar comisia care cercetează astfel de cazuri din cadrul ministerului Sănătăţii a concluzionat că „sunt întrunite condiţiile unui caz de malpraxis, existând legătura de cauzalitate între intervenţia chirurgicală terapeutică din data de 9.06.2016

şi consecinţa reprezentată prin insuficienţă acută tricuspidă prin ruptură de cordaj valvulo-septală. Când a fost efectuată intervenţia chirurgicală de remediere a persistenţei de canal arterial, medicul care a făcut intervenţia nu a făcut dovada, deşi i s-a solicitat de către Comisie, a avizului de liberă practică în România”, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Citeste si: Franța instalează un scut antirachetă în Dobrogea

În ciuda faptului că a fost demonstrat faptul că a fost malpraxis, ancheta încă stă pe loc, iar medicul nu a fost pedepsit.

Citeste si: Fugarul Sorin Oprescu, în fața judecătorilor din Atena. Ce decizie îl așteaptă pe fostul primar al Bucureștiului

De asemenea, medicul este acum de negăsit și cel mai probail ar fi părăsit România.

Citeste si: Belarus se înarmează. Dictatorul Aleksandr Lukaşenko a bătut palma cu Rusia

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si