Acesta insistă pe monitorizarea pacienților în toate fazele bolii.

„Monitorizarea pacienților este foarte importantă, pentru a putea asigura intervenția terapeutică în anumite momente ale bolii. Depășirea unor borne ale infecției poate face imposibilă intervenția”, a declarat Corneliu Popescu la Digi24.

Citeste si: Turiștii vor fi nevoiți să dețină „pașaport de sănătate” pentru a intra în Grecia

El a vorbit despre categoria de persoane infectate dar care au simptome ușoare și nu le dau importanță și nici nu merg la spital.

Medicul atrage atenția că nu trebuie trecute cu vederea aceste simptome.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Unii pacienți nu realizează gravitatea. Duci boala pe picioare până la un moment dat, când se agravează foarte rapid și atunci e prea târziu”, a mai spus medicul.

Corneliu Popescu spune că situația generală este mult mai bună decât se aștepta la început, punând acest lucru pe seama măsurilor luate rapid.

Citeste si: VIDEO| Cum vor fi ridicate interdicțiile în România

Citeste si: VIDEO| Cum vor fi ridicate interdicțiile în România

„A fost foarte important că măsurile de distanțare socială s-au luat foarte repede. Gândiți-vă câți oameni s-au întors din zonele afectate de virus și totuși am ținut sub control răspândirea”, a mai afirmat Corneliu Popescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si