Tragedie în sistemul medical românesc: medicul Ovidiu Băjenaru, șeful Clinicii de neurologie a spitalului Universitar a decedat de coronavirus.

Ovidiu Băjenaru, născut la 12 februarie 1957, a fost profesor de neurologie, director al Departamentului de neuroștiințe clinice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” București și șeful Clinicii de neurologie din Spitalul Universitar de Urgență București.

Citeste si: Bilanț coronavirus România- 3 septembrie 2020. Lucrurile merg din rău în mai rău

Medicul Ovidiu Băjenaru fusese internat la Matei Balș 

Reputatul medic român Ovidiu Băjenaru a murit din cauza noului coronavirus, potrivit Cancan.ro. Fusese testat pozitiv în urmă cu o săptămână, când a și fost internat la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Medicul Ovidiu Băjenaru a ajuns apoi la secția de Terapie Intensivă, unde nu a rezistat în lupta cu virusul nemilos.

Spitalul Universitar: "Inevitabilul s-a întâmplat şi d-l profesor Ovidiu Bajenaru nu mai este printre noi" 

“Tuturor celor cunoscuţi, dar mai ales nouă, personalului medical al SUUB şi, în mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil să vorbim la trecut despre omul, medicul şi profesorul Ovidiu Alexandru Bajenaru.

Cu imensă părere de rău, inevitabilul s-a întâmplat şi d-l profesor Ovidiu Bajenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent în continuare prin urmaşii lui profesionali. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis managerul SUUB, Cătălin Cîrstoiu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si