Tototdata, in urma studiului s-a constanat ca cele mai ieftine medicamente generice lipsesc de pe piata sau sunt comercializate in cantitati mici, motiv pentru care autoritatea de concurenta propune eliminarea din listele de compensare a medicamentelor care sunt puse pe piata în cantitati insuficiente, fiind mentinute doar pentru a da pretul de referinta, informeaza realitatea.net.

De asemenea, Consiliul Concurentei sustine limitarea cheltuielilor de marketing pentru anumite categorii de activitati, respectiv o mai buna definire a cheltuielilor care pot fi înregistrate pentru fiecare tip de activitate de marketing sau promovare si recomanda realizarea unei analize cu privire la

posibilitatea reglementarii unei sume maxime care poate fi alocata unui medic prescriptor, în decursul unui an.

Studiul a aratat ca romanii cer un anumit medicament, recomandat de medic, desi in Romania, prescrierea medicamentelor ar trebui facute pe baza substantelor active, nu pe denumirea comerciala. Un motiv ar fi promovarea intensiva a anumit produse.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

In acelasi timp, din analiza realizata la nivel de farmacii a reiesit ca pacientii sunt directionati catre anumite farmacii pentru achizitia unor medicamente. Ca urmare, un numar foarte mic de farmacii concentreaza o mare parte din sumele decontate la nivel de judet. Eliminarea acestui lucru ar putea fi realizata prin distributia cupoanelor promotionale valabile in anumite farmacii de catre medici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si