Close sidebar
Close sidebar

Medicamentul Favipiravir ar putea fi eliberat în ambulatoriu, anunță Ministerul Sănătății

Medicamentul Favipiravir ar putea fi eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile din spitale doar cu prescripție medicală.

Diana Bostan,

Medicamentul Favipiravir ar putea fi eliberat în ambulatoriu din spital

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministerul Sănătății a anunțat că va analiza posibilitatea eliberării medicamentului Favipiravir în ambulatoriu, prin farmaciile din spitale și doar cu rețetă.

Medicamentul se utilizează doar în unitățile sanitare sub supraveghere medicală

Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, a emis un aviz în baza căruia medicamentul este utilizat în spitale, în situații critice și doar de către medici.

În acest moment se va lua în calcul și posibilitatea distriburii medicamentului în ambulatoriul spitalului, prin farmaciile cu circuit închis și cu rețetă.

Citeste si: Bilanț coronavirus, miercuri 29 septembrie. Număr uriaș de decese și pacienți la ATI, tot mai mulți copii spitalizați

Medicamentul Favipiravir este comercializat în India

Însă și în India acest medicament are un aviz temporar pentru fabricație și comercializare. Medicamentul nu poate fi pus pe piață în acord cu legislația europeană în vigoare. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„După discuțiile avute cu specialiștii din Comisia de boli infecțioase și conducerea Agenției Naționale a Medicamentului, vom studia posibilitatea eliberării acestui medicament în ambulatoriu prin farmaciile de circuit închis din cadrul spitalelor, gratuit, numai cu prescripție medicală și cu urmărirea bolnavului pe parcursul tratamentului de către medicul de familie", a declarat Andrei BACIU, secretar de stat în Ministerul Sănătății, potrivit Mediafax.

Medicamentul Favipiravir este utilizat în tratarea formelor ușoare și medii de infectare cu COVID-19.

Citeste si: Scenariu propus în Guvern: școlile fără cazuri COVID rămân deschise și peste rata de 6 la mie

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI