A fost premieră pentru Iași această operație care a durat aproape o zi întreagă. Medicii din cadrul Spitalului de Pediatrie ”Sf Maria” din Iași au fost cu adevărat niște eroi pentru o tânără în vârstă de 16 ani care a suferit un grav accident feroviar.

Fetei i s-a reconstruit bazinul

Acesteia i s-a reconstruit de către medicii ieșeni bazinul, părțile moi ale corpului, plexul sacrat şi s-a reușit acoperirea defectului cu lambouri musculare.

Citeste si: VIDEO| Premieră la maternitatea din Iași! O tânără de 220 de kilograme a devenit mamă pentru a cincea oară

Intervenție chirurgicală 

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

" În aceste condiţii de pandemie destul de dificile, în cursul zilei de sâmbătă s-a realizat o intervenţie chirurgicală în premieră pentru Iaş i. Pe 15 septembrie a fost internată o adolescentă în vârstă de 16 ani, victimă a unui accident feroviar, cu politraumatisme. Cea mai importantă este de bazin complex, cu pierdere de substanţă. După mai multe intervenţii de reconstrucţie a bazinului, sâmbătă s-a intervenit chirurgical pentru reconstrucţia părţilor moi.

S-a reuşit reconstrucţia plexului sacrat şi acoperirea defectului cu lambouri musculare", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi, dr Lavinia Ionescu.

Conform Laviniei Ionescu, această intervenţie deosebit de grea a fost o provocare atât pentru anestezişti, cât şi pentru cei care au intervenit chirurgical, scrie Agerpres.

Citeste si: Cum se manifestă carcinomul bazocelular, cancerul de piele pe care Hugh Jackman l-a invins de 6 ori

Intervenție chirurgicală de 20 de ore

"Intervenţia, care a durat 20 de ore, a fost realizată de o echipă multidisciplinară, de anestezişti, chirurgi plastici şi ortopezi. Post operator, fetiţa a fost dusă la terapie intensivă. Ea este stabilă hemodinamic şi respirator. Sperăm ca această intervenţie complexă să îi amelioreze prognosticul funcţional. Dacă nu se realiza această intervenţie, copila risca să folosească un scaun rulant toată viaţa. Vor urma foarte multe proceduri de recuperare medicală, dar sperăm să poată să meargă. Ar fi cel mai frumos să o vedem venind pe picioarele ei la spital", a spus dr. Ionescu.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si