Medicii de familie pot testa orice pacient care se încadrează în definiția de caz, chiar dacă nu se află pe lista lor. Aceștia primesc 50 de lei pentru fiecare testare raportată în Corona Forms. ”Dezvoltarea capacităţii de testare pentru pacienţii potenţial infectaţi cu SARS-CoV-2 a fost o prioritate pentru mine. Testarea la medicul de familie este soluţia pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid şi ulterior la evaluare şi monitorizare.

Pacienţii cu comorbidităţi şi cei cu formă medie de boală vor fi îndrumaţi către centrele de evaluare COVID-19. În plus, prin creşterea capacităţii de testare şi identificarea rapidă a persoanelor infectate putem încetini sau opri transmiterea virusului”, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Citeste si: Bilanț coronavirus în România, 12 ianuarie. Au fost raportate peste 8.600 de cazuri noi de coronavirus

Decontarea se face pentru fiecare persoană raportată în Corona Forms

Medicii de familie care sunt în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate pot efectua teste rapide antigen din proba nazo-faringială, în vederea depistării rapide cu noul SARS-Cov-2. Decontarea de către casele de asigurăride sănătate se realizează pentru fiecare dintre persoanele raportate în Corona Forms, dacă medicul nu percepe alte taxe suplimentare pacientului.


”Am convingerea că medicii de familie se vor implica şi în activitatea de testare, un alt element important în strategia de limitare a infectărilor. Confirmarea promptă a cazurilor suspecte poate asigura în mod rapid şi eficient, atât instituirea tratamentului necesar, cât şi supravegherea epidemiologică a contacţilor”, a declarat Adela Cojan, preşedintele interimar al CNAS.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Omicron schimbă regulile privind carantina și contactul direct în România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si