Close sidebar
Close sidebar

Medicii de la Spitalul Universitar au salvat viața unui pacient cu plămânul ieșit din torace

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti au salvat viata unui pacient .

A.N.C,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti au salvat viata unui pacient care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenta intr-o stare foarte grava, cu plamanul iesit din torace.

“Barbatul de 58 de ani a cazut de la inaltime, iar in urma impactului a suferit un traumatism toracic sever, coastele s-au rupt in 6 locuri si au perforat plamanul, o parte din plaman ajungand sa iasa din torace prin orificiul creat. Practic, ajunsese sub piele, devenind nefunctional. Astfel de cazuri sunt extrem de rare. Dupa ce plamanul a fost reintrodus in torace, au fost cusute zonele perforate din acesta si s-a refacut planul muscular”, a declarat Dr. Andrei Dobrea, medic specialist Chirurgie Toracica, cel care a coordonat interventia chirurgicala.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Citeste si: Liderii UE au adoptat Declaraţia de la Sibiu. Se angajeaza sa apere statul de drept

Traumatismele toracelui sunt frecvente (provocate fie prin accidente rutiere, accidente de munca, agresiuni sau accidente casnice).

Aproximativ 20% din decesele prin trauma se datoreaza leziunilor toracice, indiferent de mecanismul de producere.

Traumatismele cu fracturi costale adesea afectează plamanul, care se colabeaza la hil (ramane in torace nefunctional).

Tratamentul este chirurgical cu repararea defectului costal si reexpansionarea plamanului

“Uzual, coastele se fixeaza prin implanturi metalice, dar noi am decis stabilizarea acestora cu fire resorbabile folosind drept puncte de sprijin coastele sanatoase din jur, alcatuind un fel de tesatura flexibila.

Astfel durerea si senzatia de disconfort respirator postoperator au scazut dramatic, permitand o refacere mai rapida. Prin absenta unui implant de durata s-a scazut riscul infectiilor si s-a desfiintat nevoia unei reinterventii dupa vindecare pentru scoaterea placilor metalice. Evident, dupa o anumita perioada, coastele se vor suda natural, iar firele se vor resorbi complet, fara a ramane altceva decat tesuturile proprii. Pacientul a fost externat dupa o saptamana de la traumatism.
La controlul postoperator, acesta este intr-o stare foarte buna, reluand aproape complet efortul fizic uzual. Durerile sunt minime, fara a avea nevoie de tratament in acest sens”, a mai spus Dr. Andrei Dobrea.

Echipa care a participat la aceasta interventie a fost formata din Dr. Andrei Dobrea, Dr. Anca Voinea- medic rezident Chirurgie Toracica si Dr. Dana Cosma- medic ATI.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI