Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Medicii din Iași i-au dat o nouă șansă la viață lui Marian! L-au operat pe băiatul de 12 ani pe creier în semiîntuneric și i-au eliminat o tumoră uriașă

Operația este o premieră medicală și a durat în jur de 5 ore. A fost folosită o substanță inovatoare.

Antonia Cioanca,

Operația a durat ore întregi. 

[Sursa foto: Facebook ]

DISTRIBUIE
acest articol

Marian, un băiat de 12 ani din Tulcea, care a fost recent diagnosticat cu o tumoră uriașă, a primit o nouă șansă la viață.

Copilul, care își dorește să devină fotbalist, a trecut printr-o intervenție chirurgicală complexă. Cea mai emoționată a fost mama sa, care a aflat de curând că fiul ei era bolnav.

Citește și: Trupul unui bărbat de 71 de ani, găsit pe un câmp din Mureș. Bătrânul ar fi fost sfâșiat de urs

Marian vrea să devină fotbalist. 

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Să zicem că s-a născut din nou.(...) A fost foarte greu, de vreo 3 săptămâni nu mai era copilul pe care îl știam, care era dornic de viață.(...) În momentul în care mi s-a zis că este tumoră și că este destul de măricică, m-a terminat”,

a povestit Nicoleta Miron, mama copilului operat.

Medicii spun că operația, care este o premieră medicală, a fost un real succes, iar tumora care ocupa aproximativ 15% din suprafața creierului copilului a fost un eliminată în întregime.

„Copilul a ajuns la noi în Unitatea de Primiri Urgențe, diagnosticat cu o tumoră de dimensiuni foarte mari la nivelul creierului, care ne-a pus reale probleme în ceea ce privește diagnosticul lui.

În final, după ce am efectuat explorări de înaltă performanță în spital, și anume Rezonanță Magnetică Nucleară, am decis să facem o rezecție maximală a leziunii, utilizând o substanță de contrast, acid 5-aminolevulinic.

În premieră națională, am utilizat această substanță pentru prima oară la copii. Utilizarea substanței la copii a fost o contraindicație relativă în această privință, dar există de câțiva ani studii care arată eficiența utilizării substanței, după anumite criterii, în ceea ce privește rezecția acestui tip de tumori la pacienții tineri.

Din punctul nostru de vedere, operația a fost un succes. Am reușit să îndepărtăm maximal tumora. Starea copilului este bună. Urmează să vedem ulterior rezultatul examenului anatomopatologic și tratamentul complementar pe care copilul îl va urma.

Faptul că am utilizat această substanță ne-a ajutat foarte mult în a face o rezecție maximală și corectă a leziunii, fără ca acest copil să aibă deficite postoperatorii”, a declarat Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Citește și: Un nou deces din cauza rujeolei, la un copil nevaccinat! Dr. Mihai Craiu trage un semnal de alarmă: "Nu este o boală banală"

Mama copilului este recunoscătoare pentru șansa pe care a primit-o micuțul. 

[Sursa foto: Facebook]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI