Close sidebar
Close sidebar

Medicii din Maramures trag un semnal de alarma! 27 de persoane au ajuns la spital dupa ce au mancat ciuperci

Medicii din Maramures trag un semnal de alarma dupa ce 27 de persoane au ajuns la spital cu simptomatologia intoxicatie cu ciuperci, la sfarsitul saptamanii trecute. Dintre acestia, 11 copii au ramas internati la sectia Pediatrie.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Reprezentatii Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mareatrag atentia ca medicii se confrunta cu un val de intoxicatii, doar in intervalul 22 – 24 septembrie 2017 fiind inregistrate, in UPU Baia Mare, 27 de persoane care au mâncat ciuperci si li s-a facut rau. Dintre acestia 10 provin din mediul urban si 17 din mediul rural. Opt persoane au fost externate, doi pacienti au refuzat internarea, unul a ajuns la ATI Interne, alti trei au ramas spitalizati pe Sectia Interne, iar un pacient a fost internat la Contagioase, anunta actualmm.ro.

Daca ati mancat ciuperci si aveti simptome ca transpiratie abundenta, greturi, furnicaturi ale extremitatilor, puls rar, pupila marita, agitatie, dureri abdominale, respiratie grea, lacrimare, tremuraturi, halucinati, mergeti neaparat la spital.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ciupercile otravitoare pot avea incubatie scurta, de la 15 minute la 3 ore sau incubatie lunga, când primele simptome apar dupa un interval de 5 sau chiar 20 de ore de la momentul in care au fost consumate, mai precizeaza sursa.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI