Copila în vârstă de 14 ani s-a înecat la școală cu un jeleu, iar timp de 60 de minute, cadrele didactice, dar și medicii ajunși la fața locului, au încercat să-i elibereze căile respiratorii.

O elevă din Cluj se află în comă după ce s-a înecat cu un jeleu la școală

Profesorii au încercat să scoată jeleul, dar fără rezultat.

Școala nu avea un cabinet medical, iar la fața locului a ajuns un echipaj medica, fără medic, fiind chemată și o a doua salvare. După 60 de minute, aceștia au reușit să-i elibereze fetiței căile respiratorii.

Citește și: În comă după ce s-a înecat cu un jeleu

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Era blocat la intrarea în trahee, practic s-a lipit de aceasta. Doar cu laringoscopul putea fi vizualizat. Era un jeleu alb cu verde, cu aroma de măr. Sunt jeleuri destul de mari, aflate în comerț prin supermarketuri, sunt foarte periculoase. Din păcate, a fost nevoie de timp ca noi să ajungem la Geaca, timp prețios în care creierul fețiței a fost lipsit de oxigen. De aceea încurajăm pe toată lumea să-și însușească măsurile de prim ajutor.

Manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare. Găsiți informații pe internet. Vă stăm și noi la dispoziție. A devenit un obicei să ținem cursuri de prim ajutor în școli, dar putem extinde astfel de activități și în alte instituții”,  a declarat dr. Corina Dumitru de la Ambulanța Gherla, pentru Gherla Info.

Medicii fac eforturi uriașe pentru aceasta

Deși fac tot ce este necesar pentru a o salva, medicii sunt rezervați în privința stării sale de sănătate.

Citește și: Actriță însărcinată, găsită moartă în casă

Fetița a ajuns în comă profundă și necesită suport hemodinamic și respirator. Funcțiile vitale sunt susținute prin medicamente și prin ventilație mecanică.”, a declarat Dr. Daniela Dreghiciu, medic la Spitalul de Copii Cluj-Napoca, scrie  stirileprotv.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si