Mărturii șocante în cazul bătrânilor din azilele din Voluntari. Cadrele medicale de la spitalele de urgență Floreasca și Gerota, care au evaluat și tratează în prezent persoanele aduse de la cele trei azile din Ilfov, au declarat că a fost pentru prima dată când s-au confruntat cu astfel de cazuri.

Înfometare și neglijență, cu asta s-au confruntat atât bătrânii, cât și cadrele medicale care acum îi tratează pe vârstnicii ajunși în stare deosebit de gravă la spitale.

Citește și: Suspecții în cazul azilelor groazei, conversație șocantă despre bătrânii pe care îi aveau în grijă: „Ăla cre' că trebuie strâns de gât/ I-am bătut p-ăștia de dimineață!”

„Ca și cum ar fi fost închiși și uitați într-un container. Deshidratați, slabi și extrem de murdari”

Mai multe cadre medicale au declarat, pentru Libertatea, sub protecția anonimatului, că starea pacienților vârstnici preluați pentru tratamente este una îngrozitoare.

„Niciodată nu am văzut persoane atât de slabe și ținute în condiții de murdărie, precum pacienții aduși de la aceste azile. Iar noi ne confruntăm zilnic cu cazuri sociale, cu suferințe ale oamenilor străzii. Bătrâni deshidratați, înfometați și murdari din cap până-n picioare. Persoane bolnave, incapabile să se îngrijească singure, au fost lăsate să moară”, a declarat un cadru medical de la secția UPU SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Medicii, mărturii halucinante despre bătrânii din azilele din Voluntari. De foame, aceștia și-ar fi mâncat propriile haine: „Obiecte străine în stomac, nasturi și mărgele. De foame și-au mâncat hainele”

Medicii, mărturii halucinante despre bătrânii din azilele din Voluntari. De foame, aceștia și-ar fi mâncat propriile haine: „Obiecte străine în stomac, nasturi și mărgele. De foame și-au mâncat hainele”

[Sursa foto: libertatea.ro]

Citește și: Azilele groazei- Bătrâni umiliți și torturați

„Au mâncat ca și cum ar fi fost prima masă din viața lor!”

Un doctor de la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota a declarat că doi pacienți care au ajuns la ei au rămas spitalizați pentru a fi echilibrați, iar restul au fost transferați la Spitalul Militar.

„Când au sosit la noi, am rămas șocați de starea precară în care se aflau. Ca și cum ar fi fost închiși și uitați într-un container. Deshidratați, slabi și extrem de murdari. Investigațiile medicale au depistat în două cazuri obiecte străine în stomac. Nasturi și mărgele. Probabil că de foame și-au mâncat hainele…”, a spus doctorul. 

Acesta a mărturisit că toți colegii din spital, inclusiv cei din birourile administrative, au făcut chetă și le-au cumpărat mâncare peste norma oferită de spital. 

„Când le-am dat parizer cu pâine, s-au repezit și au mâncat ca și cum ar fi fost prima masă din viața lor!”, a mai declarat medicul pentru sursa menționată anterior.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Doctorul de la Gerota a făcut o paralelă între cazurile persoanelor neglijate din azile și lagărele naziste de exterminare. Din nefericire, diferențele sunt aproape insesizabile.

Citește și: VIDEO- 24 de persoane au fost reținute și două au fost plasate sub control judiciar, după perchezițiile la centrele pentru persoane vulnerabile

„Cei aduși la noi nu au fost numai bătrâni bolnavi, ci și persoane de vârstă medie, cu afecțiuni psihice. Ceva nu înțeleg: aceste azile trăiau din veniturile obținute de pe urma acestor persoane vulnerabile. Ce interes aveau să-i lase să moară pe cei care le aduceau bani?! Doar dacă există o rețea care se ocupă cu traficul acestor tipuri de pacienți!”, a declarat medicul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si