Protestele angajaților din sistemul sanitar vor continua, anunță Federația „Solidaritatea Sanitară”. Motivul: oferta nesatisfăcătoare a Guvernului, sub așteptările medicilor privind creșterile salariale din 2024.

Citește și: Medic din Craiova judecat pentru ucidere din culpă. Procurorii îl acuză de "moartea violentă" a unor pacienți. Patru biopsii urmate de decese!

În urmă cu 5 zile, sindicaliștii de la Sanitas au anunțat o victorie după întâlnirea cu premierul și reprezentanții Guvernului: Executivul le-ar fi promis creșterea cu 20% a fondului de salari.

La momentul respectiv, reprezentanții Sanitas au spus că "toți salariații din Sănătate urmau să beneficieze în anul 2024 de o creștere salarială medie de 20%".

Medicii continuă protestele: Guvernul le oferă o creștere salarială de 13,9% 

Consiliul de Coordonare al Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" s-a întrunit în şedinţă extraordinară, marți 30 ianuarie, și a decis continuarea acţiunilor de protest, considerând "insuficientă" oferta actuală a Guvernului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit unui comunicat de presă al Sanitas, creşterea medie a veniturilor salariale pe care ar genera-o oferta Guvernului, în varianta raportării ei doar la cheltuiala cu salariile de bază, este de doar 10,5%, cu doar 0,1 puncte procentuale peste inflaţia înregistrată în anul anterior.

Astfel, afirmă cei de la Federaţia "Solidaritatea Sanitară", creşterea medie a veniturilor salariale la nivelul întregului an 2024 ar fi de doar 13,9%, fiind inferioară creşterii solicitate.

medici sanitas "Guvernul nu își onorează angajamentele asumate faţă de Sanitas"

Sanitas: "Guvernul nu își onorează angajamentele asumate faţă de Sanitas" 

[Sursa foto: Facebook / Sanitas]

"Guvernul nu își onorează angajamentele asumate faţă de Sanitas"

Oferta Guvernului nu satisface nici una dintre revendicările privind adoptarea măsurilor de creştere a calităţii vieţii profesionale a angajaţilor din sănătate şi de creştere a calităţii actului medical, cum ar fi recunoaşterea îndeplinirii anticipate a stagiului de cotizare şi echivalarea competenţelor asistentelor medicale absolvente de postliceală.

"Un element la fel de important îl constituie faptul că oferta Guvernului nu satisface speranţa angajaţilor din sănătate privind aplicarea noii legii a salarizării, Guvernul neonorând angajamentele asumate faţă de Federaţia "Solidaritatea Sanitară" în anul trecut. În discuţie este eliminarea unei serii de inechităţi, absenţa unei ierarhii acceptate în comun de partenerii sociali afectând totodată şi posibilitatea unei distribuţii etice a creşterilor salariale", se arată în comunicat.

În opinia sindicaliştilor, oferta Guvernului nu acoperă cea mai importantă parte a specificului activităţii din sistemul sanitar, respectiv nu recompensează contribuţia la asigurarea permanenţei serviciilor medicale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si