Specialistul este îngrijorat în privința evoluției pandemiei COVID-19. Adrian Marinescu a anunțat că luna octombrie va fi una grea, însă crede că situația se va remedia. El a transmis că sărbătorile de iarnă vor fi liniștite. Conform medicului, țara noastră a avut mereu probleme legate de vaccinare.

Citeste si: Rata de infectare se apropie de 15 la mie în Capitală. Alte clase și școli trec în online

Adrian Marinescu, director medical al Institutului „Matei Balș” a mărturisit faptul că luna octombrie va fi una grea pentru România.

El are vești bune pentru întreaga țară. „Luna octombrie va fi mai grea. O să începem uşor, uşor să scădem la nivel de cazuri. Mă refer şi la spitalizări şi la paturile de terapie intensivă şi eu cred că sărbătorile din această iarnă vor fi liniştite.”, a declarat Adrian Marinescu, director medical al Insitutului „Matei Balș”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Vești bune! Cocktailul cu anticorpi pentru Covid-19 al AstraZeneca tratează și simptomele apărute în prima săptămână de boală

Cum merge vaccinarea împotriva COVID-19, în România

În privința campaniei de vaccinare, doctorul spune că situația actuală se datorează faptului că rata de vaccin este una scăzută. „Noi vedem în institut lucruri absolut clare, sunt statistici care se văd în plan practic şi vă pot spune că în terapie intensivă- şi noi avem cea mai mare terapie intensivă de boli infecţioase din România- 94, 95% dintre cei

care ajung acolo cu forme critice sunt persoane nevaccinate. Dacă ne uităm la statisticile INSP, pe care le putem vedea zilnic, se spune foarte clar. Dintre cei care, din păcate, decedează, procentul este de peste 90%. În orice săptămână ne-am uita între 90 şi 95%.”, a explicat medicul.

Adrian Marinescu a anunțat că România a avut mereu probleme în privința vaccinării.

medicul adrian marinescu vești bune

Vești bune în România făcute de Adrian Marinescu.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: VIDEO| Unul dintre cei mai iubiți preoți din România, infectat cu noul coronavirus: "Dumnezeu nu ne părăsește, dar să nu fim indolenți"

„De fiecare dată, că am vorbit de HPV, de hepatită B, de vaccinarea antigripală, din păcate, niciodată nu am avut o rată corespunzătoare pentru vaccinare”, a mărturisit Adrian Marinescu.

Citeste si: Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, mesaj tranșant în ziua cu cele mai multe decese COVID: „E ca pe front… Se moare!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si