România încearcă să facă față valului patru COVID-19. Cazurile de infectare se înmulțesc de la o zi la alta. Zilele trecute s-au înregistrat în jur de 10.000 de infectări. Îngrijorat de situația pandemică, cât și de răspândirea variantei Delta în masă, medicul Adrian Wiener a făcut un anunț alarmant. Oficialul mărturisește că românii trec printr-o catastrofă umanitară.

Citeste si: Medicul Octavian Jurma nu își mai trimite copiii la școală: ”Probabilitatea de infectare a cel puțin unui copil din clasă este de 100%”

Tulpina Delta face ravagii în țară. Numărul cazurilor Sars-Cov-2 crește semnificativ de la o zi la alta. Medicul coordonator al spitalului Covid din Arad, Adrian Wiener, a mărturisit, în urma estimările CNCAV, faptul că țara noastră a înregistrat o mortalitate peste dublul Europei și de 6 ori mai mult decât media lumii.

Situația CORONAVIRUS din România se înrăutățește de la o zi la alta. Specialistul Wiener avertizează poporul cu procentele pe care le avem în aceste momente, dar și cu evoluția pandemică care nu arată deloc bine. Vârful valului patru este pe cale să ajungă în țară.

Citeste si: Rata de infectare Bucureşti, azi, 30 septembrie 2021: Anunţ important

Ce a anunțat medicul Adrian Wiener

Grupul de Comunicare Stategică a anunțat că au fost înregistrate 10.826 de cazuri noi. Varianta Delta nimicește totul în cale. Îngrijorat de evoluția pandemică, care nu se îmbunățește absolut deloc, Adrian Wiener a simțit nevoia să tragă un semnal de alarmă asupra populației la nivel național.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Scenariu propus în Guvern: școlile fără cazuri COVID rămân deschise și peste rata de 6 la mie

Doctorul anunță că românii trec printr-o catastrofă umanitară. România a înregistrat o mortalitate peste dublul Europei și de 6 ori mai mult decât media lumii. Wiener a mărturisit că sunt peste 10.000 de persoane internate în spital, dintre care 300 de copii, iar peste 1000 de oameni cu formă severă sau critică de boală luptă pentru fiecare respirație pe un pat de ATI.

„România trece printr-o catastrofă umanitară. În ultimele 24 de ore am înregistrat o mortalitate peste dublul Europei și de 6 ori mai mult decât media lumii. Din totalul deceselor raportate ieri în lume 5% sunt români. 11,5% din decesele Europei sunt în România. Covârșitoarea majoritate a acestor decese erau evitabile; prin vaccinare, prin măsuri de protecție. 10.000 de persoane internate în spital, dintre care 300 de copii. Peste 1000 de oameni cu formă severă sau critică de boală luptă pentru fiecare respirație pe un pat de ATI", a scris medicul, pe Facebook.

medicul adrian wiener catastrofă umanitară

Pandemia COVID-19 în România.

[Sursa foto: PixaBay]

Medicul din Arad a declarat că totul putea fi oprit. Wiener spune că de altfel cauzele pentru care am ajuns la această implozie socială sunt multiple.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Specialistul trage un semnal de alarmă. El îndeamnă oamenii să se mobilizeze și să țină atât la sănătatea lor, cât și a celor din jur. Medicul spune să ne protejăm de virus prin toate variantele posibile. Wiener îndeamnă purtarea măștii, distanțarea, dar și vaccinarea, care este soluția optimă pentru combaterea acestui virus într-un mod mai ușor.

„Evoluția catastrofei în desfășurare depinde, pe termen scurt, de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, mai puțin de decidenți. Dacă alegem sau nu să fim parte a efortului de diminuare a transmiterii comunitare; dacă alegem să purtăm mască, să evităm deplasările neesențiale, să ne vaccinăm- dacă nu am făcut-o încă. De cum reușim să avem grijă unii de alții. Decizia fiecăruia dintre noi și a noastră ca și comunitate poate avea impact asupra numărului de decese, asupra încărcării secțiilor de ATI, asupra suferinței de nedescris din spitale", a scris medicul Wiener.

Citeste si: Noi restricții pentru nevaccinați impuse de autorități. Ce privilegii au românii care s-au imunizat împotriva Covid-19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si