Close sidebar
Close sidebar

Un cunoscut medic din România, infectat cu coronavirus

Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, medicul Adrian Zoican, a fost diagnosticat cu COVID-19.

Andreea Stoica,

medicul adrian zoican coronavirus

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Medicul Adrian Zoican a făcut apel la toţi cei care au intrat în contact cu el să se testeze. De asemenea, soţia lui este medic în Spitalul Judeţean.

    Într-o postare pe Facebook, dr. Adrian Zoican a anunţat, luni noapte, că s-a testat după ce s-a simţit rău, iar testul a ieşit pozitiv.

    "Dragi prieteni, va aduc la cunoştinţă că în cursul zilei de astăzi mi-am recoltat un virocult SARS-COV2 deoarece în seara zilei precedente am prezentat dureri musculare şi uşoară rinită, simptomatologie care nu s-a repetat şi astăzi. Cu toate acestea, testul s-a dovedit a fi pozitiv. De aceea, îi rog pe toţi cei care au intrat in contact cu mine în ultimele zile, în cazul în care devin simptomatici, să se adreseze la UPU-SMURD pentru a cere ajutor medical. Deşi am respectat măsurile de distanţare, regulile de igienă şi de protectie, există totuşi un risc minim de contaminare", a transmis şeful UPU din Spitalul Judeţean Buzău.

    Citeste si: Situație alarmantă în țară. Județul cu șase focare de coroanvirus

    Focar de coronavirus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău

    În acest moment, în SJU Buzău este un focar de coronavirus în secţia de Terapie Intensivă, unde 10 cadre medicale sunt infectate.

    Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

    Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

    Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

    În urma acestei situaţii, conducerea DSP a dispus o serie de măsuri, declarând totodată focar de coronavirus.

    Operaţiile care erau programate şi care nu reprezintă urgenţe medicale vor fi amânate, urmând a se efectua doar intervenţiile ce nu pot fi temporizate.

    Citeste si: Noi teste Covid-19 cu rezultat în doar 90 de minute

    medicul adrian zoican coronavirus

    Activitatea din blocul operator şi din Secţia ATI va fi mult restrânsă, până când personalul medical infectat va reveni la serviciu.

    Judeţul Buzău numără 1.364 de cazuri de coronavirus şi 39 de decese.

    Citeste si: Cum fentează muncitorii români autoritățile din Italia pentru a scăpa de carantină

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI