Medicul Beatrice Mahler, manager al Institutului "Marius Nasta", spune că, spre deosebire de primele două valuri ale pandemiei de COVID-19, în al treilea val de coronavirus ajung în fiecare săptămână la spitalul pe care îl conduce pacienţi cu vârste tinere în situații extrem de grave.

Din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2, unii suferă ischemie de membru ajungând în situaţia de a li se amputa membrele. "Să fii un pacient la 50 de ani, fără comorbidităţi, care faci COVID şi la un moment dat ţi se pune în vedere că trebuie să ţi se amputeze picioarele

ca să trăieşti, este extrem de dur", a precizat managerul de la Marius Nasta.

Citeste si: Vești proaste: Localitatea care intră din nou în carantină timp de 14 zile

Toată secția COVID-19 a devenit secție ATI

Șefa de Institutul Marius Nasta a declarat noile cazuri de coronavirus sunt tot mai grave și secţia de COVID-19 este transformată practic într-o secţie de terapie intensivă, pentru că ventilaţia este aplicată aproape la toţi pacienţii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Pacienţii ajung de la domiciliu cu saturaţie de 46, am avut cazuri în care au făcut stop cardiac în ambulanţă şi a început resuscitarea în ambulanţă, în momentul în care a intrat în curtea institutului.

Cazurile sunt dramatice şi efortul este extrem de mare. De acasă este foarte greu să percepi acest efort şi să fii parte cu el şi oamenii, auzindu-mă că vorbesc astfel de lucruri, probabil că le este şi greu să mă asculte. Dar este o realitate pe care noi o trăim zi de zi, pe care ne-am dori cu toţii să o depăşim”, a afirmat managerul Institutului "Marius Nasta", joi seară, la Digi 24.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță: "Nu s-a raportat nicio tromboză în România la vaccinul AstraZeneca"

beatrice mahler
Beatrice Mahler: În ultimele săptămâni am avut aproape în fiecare săptămână un pacient cu ischemie de membru, ischemie arterială adică sângele nu mai circulă în mână sau în picior, piciorul are risc de amputare şi pacienţii ajung într-o secţie de chirurgi[Sursa foto: Facebook / Beatrice Mahler]

Bilanț coronavirus România 8 aprilie 2021. Care este situația la ATI

Autoritățile au anunțat astăzi, bilanțul cazurilor de COVID-19 în România. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate încă 4.989 de noi cazuri de infectare cu virusul SARS Cov-2. În acest interval au fost raportate 172 de decese.

Cele mai multe cazuri de COVID-199 au fost raportate în capitală, respectiv 865 de cazuri noi, iar trei judeţe au peste 200 de cazuri, și anume, Cluj- 351, Constanţa- 237 și Timiş- 205.

Cea mai mare incidenţă a cazurilor de COVID-19 a fost înregistrată în judeţul Ilfov- 8,58 la mia de locuitori, iar în București este de 6,51. Până în prezent, 24.733 de persoane contaminate cu virusul COVID-19 au decedat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si