Mai mult decât atât, anunță medicul Virgil Musta, România riscă să ajungă într-o situație dificilă dacă regulile de distanțare socială nu vor fi respectate, pe fondul relaxării restricțiilor legale cu privire la epidemia de coronavirus.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, recomandări explicite pentru deschiderea teraselor după 15 mai: ”Soluția este individuală” VIDEO EXCLUSIV

Citeste si: Medicul care a făcut minuni la Timișoara, Virgil Musta, vorbește despre gestul lui Viorel Cataramă: ”Omul este liber să își aleagă soarta” VIDEO EXCLUSIV

Citeste si: Tratamentul revoluționar de la Timișoara. „Ne așteptam să avem un rezultat favorabil”

”Noi suntem încă în desfășurarea pandemiei. Și, de exemplu, dacă luăm ca referință comparația cu virusul gripal, cu care avem mult mai multă experiență, vedem că în fiecare an avem cazuri de gripă, mai multe sau mai puține, depinde de sezon, depinde de perioada anului, depinde de numărul de persoane care se vaccinează sau nu. În COVID-19 probabil că numărul de cazuri va scădea. Nu neapărat acum, eu intuiesc că după 15 mai vor crește, dar, după aceea, încetul cu încetul, vom controla pandemia, dar cazuri vom mai avea, vom avea cazuri și la anul, nu cred că se va stinge complet. La un moment dat probabil vor interveni și vaccinurile și posibilitatea de a te vaccina tocmai ca să diminuăm riscurile persoanelor care evoluează sever”, spune Virgil Musta.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În altă ordine de idei, medicul Virgil Musta a făcut un anunț care poate părea îngrijorător.

”În schimb, va trebui să ne așteptăm ca, peste o perioadă de timp, o să apară o altă pandemie, un alt virus, că face parte din familia coronavirusului sau face parte din altă familie, și care să ne dea bătaie de cap. Eu cred că va trebui să fim în continuare pregătiți”, a spus Virgil Musta, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

 

 

Regula numărul 1: Respectarea indicațiilor autorităților

”Această dată de 15 mai este o dată aproximativă în sensul că în situația în care epidemia evoluează constant bine și intrăm pe o fază descendentă a bolii putem să relaxăm măsurile rigurase de ținere sub control ale acestei pandemii. Dacă nu, vom reevalua, iar important este să fim înțelepți, să nu ne grăbim și să avem răbdare. În primul rând trebuie respectate toate regulile, ale noilor reguli instituite. Pentru că, vedeți, chiar dacă va fi o relaxare, tot vor exista reguli pe care dacă nu le vom respecta, din păcate, va trebui să ne reîntoarcem la reguli mult mai stricte”, spune medicul Virgil Musta.

 

Regula numărul 2: Respectarea distanțării sociale

”Consider că este important menținerea în continuare a distanțării sociale. Ceea ce înseamnă că chiar dacă putem participa la anumite activități, să evităm zonele aglomerate, să nu stăm împreună la distanțe mai mici de doi metri, să purtăm masca, pentru că doar așa evităm contaminarea.

Probabil că vor mai fi cazuri de persoane contaminate și care vor continua să transmită boala, dar trebuie să evităm asta, și, mai ales, contaminarea persoanelor în vârstă și a celor din grupele de risc”, a precizat doctorul Virgil Musta.

 

Regula numărul 3: Igiena

”Respectarea strictă a regulilor de igienă. Dezobișnuirea de a duce mâna la gură și obișnuirea cu spalatul cât mai des pe mâini. Este foarte important... Igiena personală, a locului unde trăim și a celui în care muncim sunt la fel de importante”, este sfatul medicului Virgil Musta.

 

Regula numărul 4: Schimbarea stilului de viață

”Un sfat care ar trebui să  ne gândim este schimbarea modului de viață. Ați văzut anumite comportamente ale noastre ne-au făcut să avem anumite probleme, mai ales în această pandemie. Persoanele care nu au avut o alimentație corespunzătoare, persoanele cu obezitate, evoluează sever, majoritatea lor evoluează în forme critice, în terapie intensivă și chiar decedează, chiar dacă sunt tineri. Neapărat trebuie să revizuim și să ne regândim stilul de viață: modul de alimentație, trebuie să facem sport – persoanele care au făcut sport, mișcare, nu mă refer la sport de performanță, mult mai bine depășesc aceste momente față de cei sedentari”, a explicat medicul Virgil Musta.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

 

Regula numărul 5: Calmul

”Cel mai important este să ne menținem calmi, să ne menținem responsabili și să avem înțelepciunea să fim atenți în fiecare moment, de acum încolo în evoluția noastră, atât a pandemiei, cât și a vieții noastre legat de sănătate”, a mai spus doctorul Virgil Musta.

 

Virgil Musta, sfaturi simple contra coronavirus!

Doctorul Virgil Musta spune că mâinile trebuie să se bucure de o atenție specială. ”O cale importantă de transmitere sunt mâinile. Mâinile murdare, contaminate. Noi, când tușim, când eliminăm acest virus, el se depune pe suprafețe. Punem mâna și, automat, ne-am contaminat. Putem să ne contaminăm de pe sol, de pe masă, de pe obiecte... Această transmitere se face prin mâna noastră, mână pe care o ducem la gură, la nas, la ochi. Trebuie să desfacem acest lanț și acel obicei pe care îl avem să ducem mâna la nas trebuie să îl controlăm. Și nu e simplu...

Când mergem acasă, pentru că s-ar putea să ne contaminăm tălpile de la virusul de pe sol, primul lucru e să ne descălțăm. Avem acel preș cu clor, ne ștergem  bine talpa de la pantofi, ne descălțăm și fără să atingem nimic în casă mergem și se spălăm pe mâini.

După ce ne-am spălat pe mâini, practic am igienizat mâna, ne scoatem hainele, într-un loc anume, pe care îl considerăm posibil  loccontaminat și unde le lăsam 24 de ore, la aerisit. Dacă avem posibilitatea să punem o lampă de ultraviolete, dacă avem posibilitatea să le spălăm, le spălăm. Mergem din nou să ne spălăm pe mâini, după care ne îmbrăcăm cu hainele de casă. NU trebuie să umblăm cu aceleași haine în casă ca și afară, să nu umblăm cu aceeași pantofi în casă ca și afară. Și să ne spălăm cât mai des pe mâini... Toală lumea este speriată că nu există dezinfectanți! Da, dezinfectantul ajută, dar apa și săpunul sunt cele mai bune și îl are oricine. Și, foarte important, dacă nu punem mâna la gură, la nas sau la ochi, nu ne contaminăm. Aceste gesturi trebuie să învățăm să le controlăm și atunci avem o șansă”, ne-a mai spus, în exclusivitate, Virgil Musta.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si