Alexandra Ivanov  este tânăra însărcinată în trei luni de zile care a murit la vârsta de doar 25 de ani, în luna august a acestui an, pe un pat de spital din Botoșani. Aceasta se simțise rău și sângera, motiv pentru care a decis să meargă de urgență la spital. Acolo, nimeni nu s-ar fi ocupat de ea, medicul ei ginecolog urmând ca abia următoarea zi să o opereze.

Acasă o mai așteptau trei copii, care acum sunt crescuți de soțul și de mama tinerei.

Medicul nu ar fi respectat protocoalele și regulamentele din spital

Abia la patru luni de la incidentul care a șocat o întreagă țară, conducerea Spitalului Județean de Urgență a decis să-i desfacă contractul medicului ginecolog, Mariana Pitrop. Această decizie a fost luată de managerul unității sanitare, medicul Monica Adăscăliței, care de altfel a și înștiințat-o de concediere prin intermediul unui avocat.

Mariana Pitrop ar fi încălcat regulamentele interne, dar și protocoalele care trebuiau respectate în cazul oricărui pacient care se prezenta de urgență la spital.

”În ceea ce o privește pe infirmiera din tura de gardă nu s-a luat nicio măsură din punct de vedere administrativ. În ceea ce o privește pe asistenta din garda din 18 august, aceasta a primit o sancțiune cu diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni.

Potrivit raportului de cercetare disciplinară, în privința doamnei doctor din garda din 18 august propunerea comisiei de disciplină a fost desfacerea contractului individual de muncă. În acest context decizia Spitalului Județean a fost aceea de desfacere a contractului de muncă a doamnei doctor”, a explicat managerul SJU Mavromati în cadrul unei conferințe de presă, conform Botoșăneanul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Medic concediat Alexandra Ivanov

Mariana Pitrop a fost concediată joi.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cine este tânăra gravidă care a fost ucisă de bărbatul în vârstă de 72 de ani, în București

Ce vis avea Alexandra?

La începutul lunii octombrie însă, familia Alexandrei a cerut ca acest medic să fie arestat preventiv, deoarece ar fi în stare să fugă din țară pentru a scăpa de aceste acuzații care i se aduc. Totodată, medicul Mariana Pitrop este cercetată penal şi pentru ucidere din culpă. În continuare, experții fac cercetări în acest caz pentru a stabili cauza morții femeii.

Medic concediat Alexandra Ivanov

Un medic de la Spitalul Mavromati a fost concediat, în cazul morții Alexandrei Ivanov.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: O actriță însărcinată în luna a opta a murit subit. O minune s-a întâmplat cu bebelușul

Alexandra Ivanov avea un mare vis de îndeplinit, și anume o casă pentru copilașii ei. În urma unor donații, această casă a început să prindă și contur.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si