Au trecut câteva luni de când s-a aflat public despre morțile suspecte de la spitalul din Pantelimon. 17 persoane au murit atunci în decursul a trei zile, toate fiind internate pe secția de ATI.

Cazul a revoltat familiile îndoliate, o țară întreagă și autoritățile, care au deschis anchetă după anchetă. După tragedia din aprilie, spitalul a demarat propria anchetă, Corpul de control al Ministrului Sănătății a început o altă anchetă, iar o alta a fost pusă pe rol de Colegiul Medicilor.

Citește și: VIDEO- Apar detalii și declarații șocante ale foștilor pacienți de la Spitalul Sfântul Pantelimon! „Tu nu vezi că e mort?”

Antoaneta Elena Voicu 

Antoaneta Elena Voicu 

[Sursa foto: Facebook ]

Medic, hărțuit de colegi și șefi pentru că a vrut să facă dreptate 

Însă, până la verdictul final, acum vin declarații dure din partea medicului care a tras un semnal de alarmă despre ce se întâmplă în spital.

Antoaneta Elena Voicu este cea care a solicitat să se afle ce se întâmplă pe secția de ATI, având în vedere numărul mare de decese suspecte.

Doctorița spune că pentru ea pacientul este pe primul loc și nu ar fi putut trece cu vederea un episod atât de tragic ca cel din aprilie 2024, mai ales că era medicul cu cea mai mare experiență de pe secția ATI a Spitalului ”Sfântul Pantelimon” din Capitală.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

”Când am aflat despre ce se întâmpla la secția de Terapie Intensivă, am sfătuit personalul din secție să spună adevărul şi să aibă teamă, să se ducă la Parchet și să spună adevărul legat de ceea ce se întâmpla. Sunt doctor și nu aș fi putut să tac, pentru mine pacientul este cel mai important. Iar adevărul va ieși cu siguranță la iveală”, a declarat doctorița Antoaneta Elena Voicu, conform Adevărul.

Doar că îndemnul și dorința ei de a face lumină, după 16 ani de muncă în același spital, i-au adus concedierea.

Și nu numai asta! Antoaneta Elena Voicu spune că după ce a vrut să clarifice de ce s-a ajuns la atâtea tragedii în spitalul unde lucra, șefa sa și conducerea spitalului au hărțuit-o și au denigrat-o.

Citește și: VIDEO- Anchete pe bandă rulantă la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală! Unii dintre aparținătorii pacienților decedați au depus plângeri la poliție

Antoaneta Elena Voicu 

Antoaneta Elena Voicu 

[Sursa foto: Facebook ]

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Plus că, s-a cerut împotriva sa și retragerea dreptului la libera practică, lucru care nu s-a întâmplat și care a împins-o să depună și ea sesizări la Colegiul Medicilor, fiind decisă acum să își facă ei dreptate, dar și familiilor îndoliate, mergând chiar și până la a cere ajutor la CEDO.

”Imediat după apariția scandalului, șefa de la ATI și conducerea spitalului au declanșat o campanie de hărțuire și denigrare împotriva mea. Cele două doctorițe, aflate acum în arest au făcut sesizări împotriva mea la Colegiul Medicilor să mi se retragă dreptul de liberă practică. Numai că acest lucru nu s-a întâmplat. Iar sesizările au fost făcute pentru simplul fapt că am vrut să se afle adevărul. Și eu am făcut ulterior sesizări la Colegiul Medicilor, încă nu am primit răspuns. Voi merge până în pânzele albe. Voi merge și la CEDO dacă trebuie”, mai spune Antoaneta Elena Voicu.

Și în același interviu, ea a declarat că motivul concedierii sale, deși era pe un post de avertizor de integritate, a fost acela că a cerut unei infirmiere să facă curățenie într-o toaletă.

”Pentru că aș fi spus unei infirmiere să facă curățenie într-o toaletă. Am contestat decizia de concediere, iar dosarul se află acum pe rolul Tribunalului București. Încă nu a fost stabilit un termen, deocamdată”, a mai spus medicul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si