Cei doi mecici parteneri au făcut istorie în Australia, descoperind un tratament împotriva cancerului de piele, o boală care afectează mulți locuitori de la antipozi.

Citește și: "A murit în somn". Un actor cunoscut care a jucat în seria "Rocky" și în "Predator" s-a stins din viață

În urmă cu treizeci de ani, când prof. Scolyer și prof. Long s-au cunoscut ca medici tineri, străluciți, iar melanomul avansat era o condamnare la moarte.

Medicii au văzut în asta o provocare și au căutat soluția problemei.

Soluții inovatoare în lupta împotriva cancerului 

Australia are de multă vreme cea mai mare rată a cancerului de piele de pe planetă. Acolo unde mulți au văzut o provocare descurajantă, cei doi medici oncologi au văzut potențial unui tratament.

„Când eram tineri, cei mai dificili pacienți de văzut erau cei cu melanom avansat. Era sfâșietor”, a povestit profesorul. „Am vrut să facem o diferență”.

Citește și: Doliu în lumea artistică! O interpretă de muzică populară a încetat din viață la doar 23 de ani: ”Să cânți îngerilor, de acum”

Astăzi, impactul muncii lor asupra acestui domeniu este uriaș. Oricine primește un diagnostic sau un tratament pentru melanom în întreaga lume o face datorită muncii de pionierat de Institutul Melanomului pe care cei doi îl conduc.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cum a descoperit medicul că are cancer la creier 

Cei doi medici de top în cancerul de piele au înțeles că lucrurile sunt grave când au privit radiografia pe creier făcută doctorului Scolyer. 

„Nu sunt expert în radiologie, dar... în inima mea știam că este o tumoare”, a spus medicul pentru BBC.

Neurochirurgii au confirmat de curând că este „cea mai rea dintre cele mai rele” tunori – un subtip de glioblastom atât de agresiv încât majoritatea pacienților supraviețuiesc mai puțin de un an.

Devastați, dar hotărâți, el și colega sa Georgina Long și-au propus să facă imposibilul: să-și salveze viața găsind un leac.

Poate suna nebunesc, dar cercetătorii australieni au reușit acest lucru înainte, cu melanomul de piele.
„Nu mi-a plăcut... să accept o moarte sigură fără să încerc ceva”, spune profesorul Scolyer.

„Este un cancer incurabil? Hai să aflăm", a spus medicul.

Imunoterapia, "momentul penicilinei" pentru tratarea cancerului

În ultimul deceniu, cercetările echipei lor privind imunoterapia, care utilizează sistemul imunitar al organismului pentru a ataca celulele canceroase, au îmbunătățit dramatic rezultatele pentru pacienții cu melanom avansat din întreaga lume. Jumătate dintre cazuri sunt acum vindecate, în creștere de la mai puțin de 10%.

Această descoperire- sau așa cum o numește profesorul Long, „momentul penicilinei”- este acum aplicată multor alte tipuri de cancer, salvând și mai multe vieți.

Cum vrea medicul oncolog să învingă boala mortală

După ce a primit un apel telefonic din Polonia în iunie anul trecut- unde profesorul Scolyer era în vacanță când o criză i-a declanșat diagnosticul, dr. Long și-a petrecut noaptea plângând.

„Eram îndurerată... Mă gândeam că prietenul meu va pleca în 12 luni.”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dar apoi și-a petrecut dimineața studiind manuale, cercetând studii clinice și trimițând e-mailuri către colegii din întreaga lume.

Glioblastoamele, găsite în țesutul conjunctiv al creierului, sunt extraordinar de agresive, iar protocolul general de tratare a acestora- excizia imediată apoi radioterapie și chimioterapie- s-a schimbat puțin în două decenii.

Ratele de supraviețuire sunt foarte mici. Cu toate acestea, doar 5% dintre toți pacienții trăiesc peste cinci ani.

Disperată, prof. Long a formulat un plan radical pentru a-l trata pe prof. Scolyer, pe baza a ceea ce a funcționat în melanom, dar care nu a fost niciodată testat în cancerul cerebral.

Rămâne de văzut dacă încercarea lor temerară va reuși sau nu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si