UPDATE:  Medicul Dan Tesloianu va rămâne în arest preventiv, iar decizia instanței este definitivă.

“Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatorul – inculpat Tesloianu Nicolae Dan, împotriva încheierii din data de 18.02.2023, pronunţată de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi de la Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul numărul 4966/3/2023”, se arată în minuta instanţei.

Cardiologul din Iași acuzat că a implantat dispozitive refolosite pacienților cu probleme cardiace a fost adus vineri dimineața din arestul Poliției la Curtea de Apel București.

Acesta a fost însoțit de trei dintre avocații săi.

Medicul a contestat arestul preventiv

La intrarea în sediul CAB, medicul acuzat nu a dat nicio declarație. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cardiologul încearcă să scape de arest după ce a contestat mandatul emis pe numele său în ancheta simulatoarelor cardiace prelevate de la decedați. Dan Tesloianu a încercat să convingă instanța Curții de Apel că toate acuzațiile care sunt aduse sunt nesusținute.

Citește și: Mama gemenilor din Ploiești a fost condamnată la închisoare cu executare

Acesta a ieșit de la CAB în jurul 13.30

și așteaptă vineri o decizie din partea magistraților. Aceștia vor trebui să decidă dacă să lase în continuare în arestul Capitalei, sau să-l scoată din spatele gratiilor. 

De ce este acuzat

Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce Parchetul General l-a pus sub acuzare pentru că ar fi extras mai multe stimulatoare cardiace de la cadavre și le-ar fi reimplantat pacienților săi.

Citește și: Vești bune pentru români. Cine sunt persoanele care ar putea beneficia de 2000 de lei de la Guvern

Potrivit anchetatorilor, doctorul Dan Tesloianu „sau medici din subordine, la solicitarea acestuia, au alterat mai multe înscrisuri” prin care falsificau acordul pacienților pentru implantarea unor dispozitive medicale refolosite.

Citește și: Un bărbat dispărut de câteva zile a fost găsit mort în locuință

Medicul ar fi prescris și tratamente greșite pacienților pentru a se îmbolnăvi și pentru a avea nevoie de dispozitivele respective.

238 de persoane ar fi fost supuse unor proceduri ilegale, iar ulterior ar fi acuzat stări de rău.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si