Din acest motiv, medicul a fost numit, recent, ambasador al celui mai mare curs de resuscitare din lume, “Record pentru viata”, la care au participat peste 10.000 de oameni!!! Evenimentul a fost organizat de Societatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIF), cu prilejul implinirii a 110 ani de activitate.

“Prin cunoasterea unor tehnici de suport vital de baza, oricine poate salva o viata!”, a fost mesajul  lui Radu Zamfir, care apoi a multumit organizatorilor pentru distinctia importanta care i s-a acordat si a promis ca, in calitatea de ambasador al acestui curs

important, se va implica intens in toate proiectele viitoare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

Radu Zamfir s-a facut remarcat in fata opiniei publice in urma cu aproape trei ani, cand o aeronava care transporta cadre medicale pentru o interventie de transplant, pilotata de Adrian Iovan, s-a prabusit in Muntii Apuseni, intr-o zona greu accesabila. Doctorul, desi ranit grav, a incercat, atunci, din rasputeri, sa salveze viata colegilor sai, Catalin Pivniceru si Valentin Calu, a copilotului, aflati intr-o stare precara, dar si pe cea a comandantului si a rezidentei Aura Ion.

Dupa interventii la limita imposibilului, el a reusit sa faca minuni pentru primii trei, insa Iovan si tanara nu au avut nicio sansa, din pricina impactului puternic cu solul. Zamfir a fost considerat, la acea vreme, medic erou, intrucat el a fost cel care a sunat la 112 si, totodata, a fost cel care s-a asigurat, pana la venirea autoritatilor, cat a putut de starea de sanatate a tuturor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si