Close sidebar
Close sidebar

Medicul erou Radu Zamfir a devenit… ambasador!

Radu Zamfir, doctorul care a facut minuni in tragicul accident aviatic din Apuseni, este extrem de popular in lumea medicala. Astfel, dincolo de operatiile pe care le face zilnic la Spitalul Fundeni, el este apreciat pentru implicarea in proiecte umanitare importante.

C.I.,


DISTRIBUIE
acest articol

Din acest motiv, medicul a fost numit, recent, ambasador al celui mai mare curs de resuscitare din lume, “Record pentru viata”, la care au participat peste 10.000 de oameni!!! Evenimentul a fost organizat de Societatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIF), cu prilejul implinirii a 110 ani de activitate.

“Prin cunoasterea unor tehnici de suport vital de baza, oricine poate salva o viata!”, a fost mesajul  lui Radu Zamfir, care apoi a multumit organizatorilor pentru distinctia importanta care i s-a acordat si a promis ca, in calitatea de ambasador al acestui curs important, se va implica intens in toate proiectele viitoare.

Citeste si: Acesta este satul uitat de lume, în care mai locuiesc doar 5 familii! Dezastrul care a dus la depopularea satului Pardoși, din Buzău- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în Egipt: O sabie cu inscripția „Ramses al II-lea” a fost găsită într-o cazarmă veche de 3.200 de ani- antena3.ro

Radu Zamfir s-a facut remarcat in fata opiniei publice in urma cu aproape trei ani, cand o aeronava care transporta cadre medicale pentru o interventie de transplant, pilotata de Adrian Iovan, s-a prabusit in Muntii Apuseni, intr-o zona greu accesabila. Doctorul, desi ranit grav, a incercat, atunci, din rasputeri, sa salveze viata colegilor sai, Catalin Pivniceru si Valentin Calu, a copilotului, aflati intr-o stare precara, dar si pe cea a comandantului si a rezidentei Aura Ion.

Dupa interventii la limita imposibilului, el a reusit sa faca minuni pentru primii trei, insa Iovan si tanara nu au avut nicio sansa, din pricina impactului puternic cu solul. Zamfir a fost considerat, la acea vreme, medic erou, intrucat el a fost cel care a sunat la 112 si, totodata, a fost cel care s-a asigurat, pana la venirea autoritatilor, cat a putut de starea de sanatate a tuturor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI